«Ο υπουργός Επικρατείας είναι αναρμόδιος για τον διαγωνισμό βάσει της απόφασης του ΣτΕ, όχι για να δώσει άδεια» επέμεινε τη Δευτέρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη επικαλούμενη έκτακτες συνθήκες και λόγους υψηλού δημοσίου συμφέροντος. «Προχωράμε σε μεταβατικό στάδιο» ξεκαθάρισε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως είναι «παράδοξο που αντιδρά στον κ. Πολύδωρα η ΝΔ». «Η πρότασή μας είναι ο κ. Πολύδωρας, πάντως είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο για το ΕΣΡ» σχολίασε.

«Το σκεπτικό μας ήταν μη παραταξιακό, ήταν συναινετική η λογική επιλογής του κ. Πολύδωρα» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

Απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ Γ. Ντσούνο και Χρήστο Ντσούνο, η κυβερνητική εκπρόσωπος παρατήρησε πως «ούτε εσείς δεν έχετε άδεια, κανείς δεν έχει από 31/12/15, δεν θα περάσουμε όμως σε μαύρο». Όπως εξήγησε, η νέα ρύθμιση Παππά για τις προσωρινές άδειες θα αφορά όλα τα παλιά κανάλια αλλά και τα νέα, αρκεί να πληρούνται τα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος.

Για τη δήλωσή της κατά του ΣτΕ, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι «έχουμε απόψεις και δεν απαγορεύεται να τις λέμε. Το άρθρο 14 του Συντάγματος μού επιτρέπει να λέω την άποψή μου (…) Καλώς εξέφρασα τη δήλωσή μου και καλώς εξέφρασε την άποψή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων». «Ήταν ανόητο που κρίνουν το ύφος μου στη δήλωση. Και κρίνουμε και τηρούμε τους νόμους οι άλλοι κρίνουν και δεν τηρούν τους νόμους» παρατήρησε ακόμη.

«Παρανόμως ξέρουμε όσα ξέρουμε για την απόφαση του ΣτΕ» δήλωσε δε για τις διαρροές από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρίνισε πως αν στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αν ορίσουμε ΕΣΡ δεν χρειάζεται προσωρινή αδειοδότηση, αλλιώς πάμε σε προσωρινή βεβαίωση λειτουργίας μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ. «Αν δεν συγκροτηθεί το ΕΣΡ εμείς δεν μπορούμε να συμπαρασυρθούμε από τη ΝΔ. Κάθε κράτος σοβαρό πρέπει να συγκροτήσει νόμιμη διαδικασία μέχρι να συγκροτηθεί το ΕΣΡ».

«Δεν ήταν πολιτική ήττα το θέμα της αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά, νόμοι κυβερνητικοί έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί άπειροι» επέμεινε ακόμη.
 

Facebook Comments