Η Kosmocar–Volkswagen ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης και στην Ελλάδα της νέας κορυφαίας έκδοσης του Golf GTI CLUBSPORT για τον  εορτασμό των 40 χρόνων του ονόματος GTI.

Πέρασαν τέσσερεις δεκαετίες από το λανσάρισμα του Golf GTI που κυκλοφόρησε το 1976 και από τότε έχουν αισίως κυκλοφορήσει επτά γενιές του εμβληματικού hot hatch με περισσότερους από 2.000.000 ιδιοκτήτες.

Το Golf GTI Clubsport αποτελεί το πιο ισχυρό GTI μαζικής παραγωγής μέχρι σήμερα. Με κινητήριο σύνολο τον 2λιτρο TSI των 265 ίππων που σε λειτουργία overboost αυξάνει την απόδοσή του στα 290 άλογα για διάρκεια δέκα δευτερολέπτων.

Το Clubsport που επιταχύνει από στάση στα 100 χαω σε 6,3’’, ξεχωρίζει από τον διαφορετικής σχεδίασης εμπρός προφυλακτήρα, τη διπλή πίσω αεροτομή και τον μαύρο διαχύτη στο πίσω μέρος με τη διπλή απόληξη εξάτμισης αριστερά και δεξιά. Οι ζάντες αλουμινίου είναι 18 ιντσών, οι καθρέπτες σε μαύρο χρώμα και τα σκούρα πίσω κρύσταλλα ολοκληρώνουν τον σπορ σχεδιασμό.

Στο εσωτερικό το GTI ClubSport έχει σπορ καθίσματα με επένδυση δέρματος Αλκαντάρα, που επίσης συναντάται στο τιμόνι, στη βάση του επιλογέα ταχυτήτων και στο εσωτερικό των θυρών, ενώ οι χαρακτηριστικές κόκκινες ραφές στις ζώνες ασφαλείας, συμπληρώνουν τον σπορ διάκοσμο.

Το Golf GTI Clubsport  διατίθεται με 3θυρο ή 5θυρο αμάξωμα, με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 6 σχέσεων, και οι τιμές του ξεκινούν από τα €34.950.

Facebook Comments