Στις 28 Οκτωβρίου 2011 στην Ελλάδα ζήσαμε την βαρβαρότητα του πολιτικού πόλεμου που είχε κηρύξει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι διψασμένες για εξουσία ακραίες δυνάμεις που βγήκαν ξαφνικά-για να υποδυθούν τους αντιμνημονιακούς  ελευθερωτές- από τον πολιτικό υπόκοσμο, είχαν έρεισμα τότε στον λαό, σε έναν λαό που διψούσε για παραμύθια. Πέντε χρόνια μετά όλα έχουν αλλάξει, το πολιτικό κατακάθι  έγινε κυβέρνηση και επιχείρησε να γίνει καθεστώς, δεν τα κατάφερε όμως γιατί οι θεσμοί- που σε πείσμα της κυβέρνησης εξακολουθούν να υπάρχουν – δεν επέτρεψαν την βάρβαρη μετατροπή της Ελλάδας σε Βενεζουέλα της Ευρώπης. Είναι μία ειρωνεία της μοίρας ότι ακριβώς πέντε χρόνια μετά από εκείνη την τρομερή 28η Οκτωβρίου  του 2011 η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έφαγε το πρώτο μεγάλο ράπισμα από την απόφαση του ΣτΕ που κήρυξε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά. Ένα ράπισμα που της απαγόρευσε να υλοποιήσει αυτό που ξεκίνησε εκείνην την 28η της ντροπής. Το να γίνει καθεστώς. 

Δεν κατάφερε να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ η κυβέρνηση, ηττήθηκε, συνετρίβει. Αλλά αμέσως μετά την συντριβή και την ήττα προσέφυγε στο λαϊκό θυμικό που τόσες νίκες χάρισε στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Που να τον βρει τον λαό;  Μπορεί ο πολύς ο κόσμος να μην καταλαβαίνει από τηλεοπτικές άδειες και συμβούλια της επικρατείας αλλά σίγουρα είναι πολύ κουρασμένος από την ατελείωτη κρίση και τρομερά εξαντλημένος από την υπερφορολόγηση για να ανταποκριθεί με την ένταση του 2011 στο κάλεσμα της κυβέρνησης.  Με το άκουσμα της απόφασης «14-11 υπέρ της αντισυνταγματικότητας» η κύρια Γεροβασίλη εξαπέλυσε τρεμάμενη μια μακροσκελή βρισιά. Όχι! Δεν ήταν δήλωση αλλά βρισιά εναντίον της δικαιοσύνης. Μέσα σε λίγα λεπτά από την ανακοίνωση της απόφασης τα παιδάκια ξανάρχισαν να λιποθυμούν στα σχολεία και μαζικά έκλειναν οι παιδικοί σταθμοί και τα νοσοκομεία. Όλα τα κακά που είχαν σταματήσει ως δια μαγείας το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου 2015 ξαφνικά επέστρεψαν για να μας βιάσουν, για ακόμα μία φορά, συναισθηματικά. Αλλά οι καιροί άλλαξαν και σήμερα που  ο καθένας, άρχοντας ή δούλος  μάχεται να επιβιώσει στην κρίση, η συναισθηματική προπαγάνδα αντηχεί χωρίς κανένα νόημα . Και οι εξυπνάδες, οι συστάσεις τους, οι απειλές τους και οι προσβολές τους γρατζουνάνε μόνον τα αφτιά των φανατικών κομματικών και κανενός άλλου. Η προπαγάνδα δεν ταιριάζει με τον ΕΝΦΙΑ ούτε η συναισθηματική κηδεμονία με την δημοκρατία.

Άλλαξαν οι καιροί και οι δημαγωγοί με το ηθικό πλεονέκτημα σκούριασαν, πάλιωσαν και δεν νοούν να καταλάβουν ότι πλέον το μόνο που καταφέρνουν με το να επαναφέρουν πολιτικά φαντάσματα στο προσκήνιο δεν είναι η συναίνεση αλλά η γελιοποίηση . Ο πανικός τους δεν κρύβεται, η προσπάθεια τους για να γίνουν καθεστώς έχει αποτύχει, θα υπάρξει μεγαλύτερη πόλωση και οι ακραίες δηλώσεις θα διαδέχονται η μία την άλλη. Ότι και να κάνουν ο χρόνος για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μετράει αντίστροφα και κανείς  και τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει.            

Facebook Comments