Ισχυρές απώλειες για τη Wall Street, με τους πωλητές να βρίσκουν και πάλι σοβαρούς λόγους για πωλήσεις. Από τη μια, η συνεχιζόμενη πτώση του πετρελαίου επιδεινώνει το επενδυτικό συναίσθημα και από την άλλη, χθεσινή δημοσκόπηση του ABC News έδειξε τον Donald Trump να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο.

Σε χθεσινό μας άρθρο, αναφέραμε την ισχυρή πιθανότητα που είχε ο Trump να περάσει πρώτος. Πλέον, οι επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι ιδιαίτερα θερμές με τη μεταβλητότητα να σημειώνει κατακόρυφη αύξηση. Η ανακοίνωση της δημοσκόπησης προκάλεσε ισχυρότατες πιέσεις και στο δολάριο, με αποτέλεσμα το EURUSD να εκτοξευτεί και να επιβεβαιώσει πλήρως το ανοδικό σενάριο για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει πριν καν ξεκινήσει αυτή η άνοδος. Όπως είναι φυσικό, με απώλειες έκλεισαν και οι ασιατικές αγορές. Σήμερα, αναμένουμε τη συνεδρίαση της Fed, η οποία δεν αναμένεται να έχει hawkish ενδείξεις, ιδιαίτερα με τον Trump να προηγείται.

  • Σύμφωνα με τον Kuroda, η ιαπωνική οικονομία αντιμετωπίζει μεγαλύτερους κινδύνους για μια ύφεση.
  • Η Fed αποφασίζει για τη νομισματική της πολιτική, σε μια συνεδρίαση που θα καθηλώσει τους traders.
  • Αντίδραση για το δείκτη μεταποίησης στην Αμερική, μετά από χαμηλό τριών μηνών.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 2.123 Υψηλό: 2.129 Χαμηλό: 2.090 Κλείσιμο: 2.101

02 11 16 spx

Ο αμερικανικός δείκτης κατάφερε να κλείσει κάτω από τη βραχυπρόθεσμη αντίσταση στις 2.108 μονάδες και πλέον έχει ανοίξει ο δρόμος για μια συνέχεια της πτωτικής κίνησης, η οποία είναι εξαιρετικά πιθανό να είναι βίαιη. Το ενδεχόμενο να συνεχίσει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο Donald Trump, είναι εφιαλτικό για τις αγορές με αποτέλεσμα να αναμένουμε και νέες πωλήσεις.

Οι τεχνικοί δείκτες ROC, Vol. δείχνουν επιτάχυνση των πωλήσεων ενώ και η μεταβλητότητα αναμένεται να σημειώσει κατακόρυφη άνοδο. Θεωρούμε ότι το σενάριο μιας πτώσης κάτω από τις 2.000 μονάδες στις προσεχείς συνεδριάσεις είναι εξαιρετικά πιθανό και θα ακολουθήσουμε με πωλήσεις. Το σενάριο ισχυρών πιέσεων και μεγάλων πτωτικών συνεδριάσεων, έχει κερδίσει σημαντικούς πόντους.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

2.090               2.110 
2.065               2.125 
2.040               2.130 
2.020               2.142 

Facebook Comments