Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ ΑΕ αποφάσισε ότι υπάρχουν όλες οι κατάλληλες συνθήκες που επιτρέπουν στην εταιρεία να επανεκκινήσει τον σχεδιασμό της για τη λειτουργία των VLTs στην Ελλάδα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη από το ΔΣ, ως αποτέλεσμα της εισαγωγής νέου Κανονισμού Διεξαγωγής Τυχερών Παιγνίων μέσω Παιγνιομηχανημάτων (VLTs) από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (απόφαση υπ αριθμ. 225/2/25.10.2016 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Αρ.Φύλλου 3528, τεύχος 2ο την 01/11/2016), σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση

Σημειώνεται ότι ο νέος κανονισμός που αποφασίστηκε από την ΕΕΕΠ καθιερώνει ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο, που εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια έσοδα και ταυτόχρονα επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των VLTs για τον ΟΠΑΠ και τους συνεργάτες του.

Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα παιγνιομηχανήματα εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας παιγνίων και αξιοποιεί με ολοκληρωμένο τρόπο όλα τα διαθέσιμα περιοριστικά μέτρα για την προστασία των παικτών, βάσει διεθνών βέλτιστων πρακτικών για το υπεύθυνο παιχνίδι, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ θα προχωρήσει αναλόγως στην προσαρμογή του ύψους των απαιτήσεων του έναντι του Ελληνικού Δημοσίου, στο πλαίσιο της τρέχουσας διαδικασίας ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Λονδίνου.

Facebook Comments