Μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του ΟΠΑΠ και των ΔΕΠΑ – ΔΕΣΦΑ, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Γ. Εμίρης σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Από τις ανωτέρω ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες ο κ. Εμίρης χαρακτήρισε ορόσημο για την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, το ελληνικό δημόσιο προσδοκά να συγκεντρώσει ποσό ύψους 2,3 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν υπαναχωρήσεις στο πρόγραμμα, το οποίο έχει ήδη ψηφιστεί και ως εκ τούτου αποτελεί Νόμο του κράτους.

Σημειώνεται ότι ο στόχος που έχει τεθεί στο Μνημόνιο είναι τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις να φθάσουν τα 22 δισ. ευρώ έως το 2020. Για φέτος η κυβέρνηση προσδοκά να συγκεντρώσει περίπου 2,6 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΠΑ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει πέντε εταιρείες, ενώ για τη ΔΕΣΦΑ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η OSJSC Negusneft, η οποία έχει καταθέσει προσφορά και για τη ΔΕΠΑ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς και η κρατική εταιρεία πετρελαίων του Αζερμπαϊτζάν.

Για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει επτά εταιρείες.

Το Bloomberg κάνει ειδική αναφορά και στην αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, το οποίο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, καταλαμβάνει έκταση τριπλάσια του Μονακό.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το ΤΑΙΠΕΔ επέλεξε να περάσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού οι εταιρείες London &Regional, Elbiti Cochin Island Ltd καθώς και η Lamda Development. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει επίσης η Qatar Diar Real Estate Investment Co. «Δεν θα διστάσουμε να σταματήσουμε τη διαδικασία στην περίπτωση που κρίνουμε ότι το τίμημα δεν είναι ικανοποιητικό», διεμήνυσε ο κ. Εμίρης.

Facebook Comments