Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. εν μέσω απαξίωσης και ραστώνης, αλλά κυρίως λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων και καταλυτών υποχωρεί πάλι στα επίπεδα των 830 μονάδων και με ποσοστιαίες απώλειες κάτω του 1%.  Ούτε καν στα 4 εκατ. ευρώ δεν διαμορφώνονται οι συναλλαγές σχεδόν μιάμιση ώρα μετά το άνοιγμα.

Η μετοχή που ενισχύεται σήμερα είναι αυτή της ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ λόγω του deal με τους Άραβες. Η μετοχή ενισχύεται σχεδόν κατά 4%, στα 2,21 ευρώ, ενώ λιγότερο της μίας ποσοστιαίας μονάδας, ενισχύεται η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, στα 2,93 ευρώ. Το συγκεκριμένο deal όμως, δίνει ώθηση και σε άλλες μετοχές παρεμφερούς δραστηριότητας, όπως ο Μυτιληναίος και η ΔΕΗ.

Από εκεί και πέρα πωλητές βγαίνουν στα Folli Follie με πτώση 2%, στα 16,17 ευρώ, στην Alpha, που υποχωρεί κατά 2%, αλλά έχει να επιδείξει τη σταθερότητα της τιμής κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις, Motor Oil, METKA και Jumbo, αλλά και ΕΤΕ που υποχωρούν σχεδόν κατά 1%. Πάντως και σήμερα τα ευρωπαίκά χρηματιστήρια φαίνεται ότι ανακάμπτουν, άνοδος που βασίζεται κυρίως στα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα Ελβετικών τραπεζών, αλλά και στις προσδοκίες για επιθετικότερη α΄τυξηση του ΑΕΠ από το τέλος του χρόνου κι έπειτα.

 

ΧΣ

Facebook Comments