Συμφωνία συνεργασίας για την κατασκευή διακλάδωσης του αγωγού φυσικού αερίου «South Stream» και την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου προς την ΠΓΔΜ, υπεγράφη σήμερα στη Μόσχα.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Στάβρεσκι και ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αλεξάνταρ Βαλεντίνοβιτς Νόβακ.

Στην υπογραφή της συμφωνίας παρών ήταν και ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος είχε και συνάντηση με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, καθώς και εκπρόσωποι της ρωσικής εταιρίας «Γκαζπρόμ».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, ο κ. Γκρούεφσκι εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της συμφωνίας, σημειώνοντας ότι η διασύνδεση της ΠΓΔΜ στον αγωγό φυσικού αερίου «South Stream» είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα του και η υλοποίηση του έργου θα εξασφαλίσει την ενεργειακή σταθερότητα της χώρας για μακρό χρονικό διάστημα και θα συμβάλει στην ενίσχυση των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ρωσίας.

Ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας χαιρέτισε τη δέσμευση της ΠΓΔΜ για τη διασύνδεση της στον αγωγό «South Stream» και σημείωσε ότι η σημερινή υπογραφή συμφωνίας είναι το αποτέλεσμα των ειλικρινών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών.

Facebook Comments