Πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις για τον S&P 500 και αυτό είναι κάτι που έχουμε να δούμε αρκετούς μήνες. Με τον Trump να παραμένει στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων και με το FBI να ετοιμάζεται να “χοντρύνει” το παιχνίδι, η πτώση αναμένεται να συνεχιστεί με έντονους ρυθμούς.

Το FBI φαίνεται ότι θα φτάσει την υπόθεση με τα emails της Clinton μέχρι τέλους και σε αυτή τη λογική θα μπορούσε να εκδώσει επίσημο κατηγορητήριο έναντι της υποψήφιας Προέδρου. Όπως γράφαμε και χθες, σήμερα αναμένεται να παίξει για πρώτη φορά, διαφήμιση υπέρ του Donald Trump, η οποία κόστισε $10 εκατ. και η οποία θα εστιάζει στο σκάνδαλο της Hillary Clinton. Επιπλέον ο Trump πραγματοποίησε ολική ανατροπή στην Πολιτεία της Virginia, όπου κατάφερε να αντιστρέψει μια διαφορά της τάξης του 12%. Η πτώση του πετρελαίου αποτελεί και έναν ακόμα λόγο για την πτώση των αγορών καθώς το επενδυτικό συναίσθημα έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση. Άνοδος για το JPY αλλά και για το χρυσό. Το κλίμα αποστροφής στο ρίσκο, αναμένουμε ότι θα έχει και συνέχεια. Στα υπόλοιπα νέα, η Fed δεν άλλαξε κάτι στη νομισματική της πολιτική, σε μια ανακοίνωση που δεν είχε καθόλου ενδιαφέρον για τους traders καθώς δεν υπήρξε συνέντευξη Τύπου για τη Janet Yellen.

Ανάλυση αγοράς

  • Στο 44% ο Trump στη Virginia έναντι 41% της Clinton, για πρώτη φορά.
  • Ισχυρές εισροές κεφαλαίων στα ασφαλή καταφύγια και πιέσεις για τα risk assets.
  • Στο 0,25%-0,50% διατηρήθηκαν τα επιτόκια του δολαρίου. Οι συνθήκες ευνοούν μια αύξηση επιτοκίων, αλλά χρειάζονται περισσότερες ενδείξεις.
  • Ο στόχος για τον πληθωρισμό στο 2,0% αναμένεται να επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα. Απαλείφθηκε η φράση “χαμηλός πληθωρισμός βραχυπρόθεσμα”.

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.287 Υψηλό: 1.307 Χαμηλό: 1.287 Κλείσιμο: 1.296

03 11 16 gold

Ο χρυσός αργά αλλά σταθερά, κατάφερε να περάσει και πάλι πάνω από τα $1300 καθώς οι εισροές στα ασφαλή καταφύγια έχουν ενισχυθεί σημαντικά. Παράλληλα με το χρυσό, JPY και CHF έχουν κινηθεί ανοδικά και αυτό δίνει αυξημένο βαθμό σημαντικότητας σε μια συνέχεια της ανόδου στο χρυσό. Το πέρασμα πάνω από τους ΚΜΟ 50 και 200 ημερών, αλλάζει και πάλι τα δεδομένα και πλέον αναμένουμε την επιστροφή στα $1.375.

Δεν αποκλείουμε μάλιστα η επιστροφή αυτή να πραγματοποιηθεί στις επόμενες ημέρες και πριν από την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος στην Αμερική. Οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση, θα τη χρησιμοποιήσουμε ως αγοραστική ευκαιρία. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν εξαιρετικές ενώ και οι τοποθετήσεις των κερδοσκόπων αν και ακραίες, είναι εξαιρετικά μεγάλες που δείχνει ότι υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον για το πολύτιμο μέταλλο, ένδειξη που ενίοτε είναι θετική μακροπρόθεσμα.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

1.290               1.310 
1.275               1.324 
1.264               1.340 
1.248               1.355 

Facebook Comments