Η σεναριολογία που θέλει τον πρωθυπουργό να προβαίνει στο ρετουσάρισμα του υπουργικού συμβουλίου λόγω των αρνητικών δημοσκοπήσεων ακόμα και μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα (με πιθανότερες ημέρες την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη)… καίγεται, όταν έρχονται στο προσκήνιο εκτιμήσεις που τοποθετούν τις εξελίξεις ακόμα και μετά το τέλος της αξιολόγησης.

Στο διά ταύτα, λοιπόν, και στο κρίσιμο ερώτημα για τις αλλαγές των υπουργικών θώκων και σε ποια κατεύθυνση αυτές θα κινηθούν είναι διαυγές πως το κόμμα… τραβάει τον πρωθυπουργό από το μπατζάκι. Η ομάδα των «53» του υπουργού Οικονομίας, Ευκλείδη Τσακαλώτου, έχει στείλει ήδη τα δικά της μηνύματα, όταν και κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να μην παρακάμπτει τις εσωτερικές διαδικασίες.

«Ο κ. Τσίπρας έχει μεγαλύτερη εποπτεία από εμένα. Οπου νομίζει ο πρωθυπουργός ότι μπορεί να είμαι χρήσιμος. Οπου νομίζει ο πρωθυπουργός εγώ δεν έχω βάλει κανέναν όρο. Ο,τι μου έχει ζητήσει μέχρι τώρα, να φύγω από την Ευρωβουλή και να πάω στο υπουργείο Εσωτερικών, να φύγω από το υπουργείο Εσωτερικών και να πάω στο υπουργείο Εργασίας, έχω εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό», ανέφερε (real fm) ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ονοματολογία

Οσον αφορά στα ονόματα, το δίδυμο του υπουργείου Οικονομικών (Τσακαλώτος-Χουλιαράκης) θεωρείται μάλλον ως αμετακίνητο, ενώ το ίδιο ισχυρό παραμένει το σενάριο περί παραμονής του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στη θέση του, με αυξημένες αρμοδιότητες αναφορικά με τον τομέα των επενδύσεων.

Παράλληλα, προς αναβάθμιση οδεύει η νυν κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, που φαίνεται να προορίζεται για το υπουργείο Εσωτερικών, με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή να είναι φαβορί για το χαρτοφυλάκιο της Δημόσιας Τάξης.

Σε περίπτωση που τελικά επιβεβαιωθεί η μετακίνηση Γεροβασίλη, για το πόστο της ακούγεται έντονα το όνομα του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ενώ συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες όσον αφορά στο τι μέλλει γενέσθαι με τον Πάνο Σκουρλέτη, καθώς το νέο υπουργείο Ενέργειας ανοίγει τη συζήτηση περί τοποθέτησης καινούργιου προσώπου στη συγκεκριμένη θέση.

Με τη συζήτηση για τον ανασχηματισμό να δείχνει, αν μη τι άλλο, πως στην Ηρώδου Αττικού κινούνται σε ρυθμούς αλλαγών, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ φωτιές ανάβει η τοποθέτηση του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και στενού συνεργάτη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αντώνη Κοτσακά, ως επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού.

Facebook Comments