Οι αμερικανικές αγορές συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία καθώς η υπεροχή του Donald Trump συνεχίζει να προκαλεί τρόμο. Την κατάσταση επιδείνωσαν οι δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου του FBI, σύμφωνα με τις οποίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον της Clinton.

Οι εισροές στα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ για σήμερα αναμένουμε σημαντική αύξηση της μεταβλητότητας καθώς ανακοινώνονται τα NFPs. Δεν αποκλείουμε ωστόσο, οι πιέσεις να συνεχιστούν καθώς οι επενφυτές θα προσπαθήσουν να καλυφθούν ενόψει το Σαββατοκύριακου και να προλάβουν τη Δευτέρα όπου θα υπάρξουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις. Συνεχίζονται οι απώλειες για το πετρέλαιο το οποίο έστω και οριακά έχασε τα $45 και αρχίζει να έχει και πάλι επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφορία ότι η συμφωνία για μείωση της παραγωγής, δεν θα υπογραφεί.

  • Έντονη άνοδος για τη στερλίνα μετά από την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου, ότι η ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για έξοδο από την Ευρωζώνη, θα πρέπει να περάσει από το βρετανικό Κοινοβούλιο.
  • Ο ΟΠΕΚ διατηρεί την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία για μείωση της παραγωγής θα υπογραφεί αυτό το μήνα.
  • Τα πρακτικά της RBA αναφέρουν ότι η νομισματική στήριξη είναι για να στηριχθεί η ανάπτυξη.
  • Στις 174.000 αναμένονται οι νέες θέσεις εργασίας εκτός γεωργικού τομέα, έναντι 156.000 το Σεπτέμβριο. Αναμένεται πτώση της ανεργίας στο 4,9%.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 45,88 Υψηλό: 46,23 Χαμηλό: 44,68 Κλείσιμο: 44,95

04 11 16 oil

Από τη στιγμή που κορύφωσε, ο μαύρος χρυσός έχει πραγματοποιήσει 9 πτωτικές συνεδριάσεις σε σύνολο 11 και χθες πέρασε κάτω από τον ΚΜΟ 200 ημερών. Η επόμενη σημαντική στήριξη εντοπίζεται στα $43,00-$43,20 και θεωρούμε ότι με την υπογραφή της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής, οι αγοραστές θα επιστρέψουν δυναμικά.

Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται ακριβώς στα επίπεδα Αυγούστου όταν και ξεκίνησε το ανοδικό ράλι από τα $39 και θεωρούμε ότι βρισκόμαστε κοντά σε ένα αντίστοιχο σενάριο. Οι συνθήκες που αρχίζουν και διαμορφώνονται στο πετρέλαιο αξίζουν της προσοχής μας και θα περιμένουμε αρχικά την ολοκλήρωση των αμερικανικών εκλογών και στη συνέχεια ένα θετικό setup που θα επιβεβαιώσει τις ακραίες ενδείξεις που έχουμε από τους τεχνικούς δείκτες. θεωρούμε ότι είναι μια πολύ καλή περιοχή για να κλείσουν οι όποιες θέσεις πώλησης.

Στηρίξεις           Αντιστάσεις

44,60                 45,90
44,20                 46,30
43,15                 46,90
42,60                 47,25

Facebook Comments