Λίγες ώρες απομένουν για τη μεγάλη εκλογική αναμέτρηση στην Αμερική, με τις σημερινές δημοσκοπήσεις να είναι και οι τελευταίες. Η μάχη είναι αμφίρροπη με τον Donald Trump να έχει καλύψει όλη την απόσταση και πλέον οι δύο υποψήφιοι να κρίνονται στο νήμα.

Αναμένουμε δύσκολες συνεδριάσεις για τις επόμενες τρεις ημέρες με τη μεταβλητότητα και την αβεβαιότητα να αυξάνονται κατακόρυφα. Τα στοιχεία από τους μεγάλους επενδυτές περιπλέκουν λίγο την κατάσταση καθώς έχουν πολύ ακραίες τοποθετήσεις στις αγορές που σημαίνει ότι η πιθανότητα έκπληξης διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η στάση άμυνας από τους επενδυτές είναι δεδομένη με τις τοποθετήσεις σε χρυσό και CHF να παραμένουν ιδιαίτερα αυξημένες. Σημαντικές πωλήσεις είχαμε και από τους insiders κατά τις τελευταίες συνεδριάσεις αλλά όχι σε επίπεδα τα οποία δείχνουν ισχυρό φόβο για το μέλλον. Η τρέχουσα εβδομάδα, δεν έχει σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις.

  • Goldman Sachs: Στα $40 το πετρέλαιο αν η συμφωνία των μελών του ΟΠΕΚ δεν υπογραφεί.
  • Hammond και Davis, αναζητούν κοινό πλάνο για το Brexit, μετά το αρχικό σοκ από την απόφαση του Βρετανικού Δικαστηρίου.
  • Το FBI τόνισε ότι η υπόθεση με τα email της Hillary Clinton, έκλεισε και πάλι.

Ανάλυση αγοράς

EURUSD – Άνοιγμα: 1,1105 Υψηλό: 1,1141 Χαμηλό: 1,1078 Κλείσιμο: 1,1139

07 11 16 eurusd

Η ισοτιμία έχει πραγματοποιήσει επτά ανοδικές συνεδριάσεις σε σύνολο εννέα και με το κλείσιμο της Παρασκευής, δοκίμασε τον ΚΜΟ 200 ημερών. Το κλείσιμο της υπόθεσης με τα emails από το FBI, έδωσε μια ανάσα στο USD αλλά ακόμα είναι νωρίς για να κρίνουμε αν υπάρχει και νέα κορύφωση για την ισοτιμία.

Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. επιβεβαιώνουν ότι σε ημερήσιο χρονικό ορίζοντα υπάρχει σημαντική πιθανότητα για μια παύση στην ανοδική κίνηση, αλλά στο εβδομαδιαίο γράφημα υπάρχει ακόμα δυναμική για υψηλότερα επίπεδα. Ωστόσο, η σημαντικότερη ένδειξη έρχεται από τις τοποθετήσεις των μεγάλων επενδυτών όπου έχουμ εξαιρετικά ακραίες ενδείξεις από τις θέσεις short. Τέσσερις φορές κατά το παρελθόν που οι ενδείξεις ήταν τόσο ακραίες, υπήρξε αντιστροφή της τάσης. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε και σε πλάγια τάση, οι ενδείξεις αντιστορφής παραμένουν αυξημένες. Οι καθαρές τοποθετήσεις αρχίζουν να αυξάνονται ενώ και το εβδομαδιαίο κλείσιμο πιθανόν να αποτελεί ένα αρχικό στάδιο ενός γενικότερο short covering. Αν υπάρξει μείωση των θέσεων short, που δεν αποκλείεται να έχει συμβεί από την περασμένη Τετάρτη και μετά, τότε υπάρχει σημαντικός χώρος για υψηλότερα επίπεδα. Τα χαμηλότερα επίπεδα μοιάζουν περισσότερο δύσκολα στις επόμενες συνεδριάσεις.


Στηρίξεις         Αντιστάσεις

1,1055             1,1090
1,1030             1,1110
1,1010             1,1140
1,0980             1,1165

Facebook Comments