Ισχυρότατα κέρδη για τις αμερικανικές αγορές, με τον S&P 500 να κλείνει σχεδόν 50 μονάδες υψηλότερα από το κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης. Την άνοδο συνόδευσαν φήμες για τοποθέτηση εντολών ύψους $1 δισ. κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Παρασκευής.

Πλέον, οι επενδυτές περιμένουν την ετυμηγορία της κάλπης σχετικά με τον επόμενο Πλανητάρχη. Το αποτέλεσμα είναι αβέβαιο και οι επόμενες κινήσεις θα είναι σε απόλυτη συνάρτηση με το πρόσωπο που θα αναδείξουν οι κάλπες. Χθες, το USD είχε μια παράξενη συνεδρίαση με EURUSD και GBPUSD να αποδυναμώνονται και τα υπόλοιπα νομίσματα να σημειώνουν άνοδο έναντι του USD. Κέρδη υπήρξαν και στο USDJPY καθώς το επενδυτικό συναίσθημα βρίσκεται και πάλι σε έξαρση. USD, δείκτες, χρυσός και πετρέλαιο, είναι τα σημαντικότερα assets στα οποία εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας για τη σημερινή εκλογική αναμέτρηση.

  • Ο Ιάπωνας ΥΠΟΙΚ, Aso, τόνισε ότι θα παρακολουθούν τις κινήσεις στο FX, ενόψει εκλογών και αν χρειαστεί θα υπάρξει παρέμβαση.
  • Στα $1.280 βλέπει το χρυσό η GS σε 3 μήνες και στα $1.250 σε 12 μήνες.
  • Το YouGov/Economist δίνει προβάδισμα 4% στην Clinton. Το δημοφιλές αυτό poll, έπεσε έξω στο Brexit.
  • Δημοσκόπηση του Trafalgar Group δίνει 48% στον Trump και 47% στην Clinton.
  • Το Data Orbital Arizona Poll, δίνει 47% στον Trump και 44% στην Clinton.
  • 50% για την Clinton και 44% για τον Trump από το Monmouth Poll.
  • 49% Trump, 46% Clinton από το AJC Georgia Poll.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 2.105 Υψηλό: 2.130 Χαμηλό: 2.102 Κλείσιμο: 2.129

08 11 16 spx

Ισχυρά κέρδη πάνω από 2,0% για τον S&P 500 μια μόλις ημέρα πριν από τις αμερικανικές εκλογές και με το κλείσιμο της υπόθεσης της Hillary Clinton από το FBI. Είναι προφανές ότι η εξέλιξη αυτή οδήγησε σε σημαντικές αγορές στον S&P 500 με τις φήμες να κάνουν λόγο για αγορές ύψους $1 δισ. που οδήγησαν σε ένα συγκλονιστικό ράλι.

Οι τεχνικές ενδείξεις, μετά από εννέα πτωτικές συνεδριάσεις και μια εξαιρετικά θετική, έχουν μετατραπεί σε πολύ θετικές και αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες ανοδικές εκρήξεις. Είναι εμφανές ότι οι αγορές προεξοφλούν νίκη της Clinton και αν αυτό συμβεί, μια επιστροφή στα προηγούμενα υψηλά είναι ο πρώτος βασικός στόχος. Στην περίπτωση αυτή, οι εννέα πτωτικές συνεδριάσεις θα καλυφθούν από 2 ή 3 ανοδικές συνεδριάσεις. Οι βραχυπρόθεσμες τεχνικές ενδείξεις παραμένουν εξαιρετικά θετικές ενώ είχαμε και ένα πολύ σημαντικό block trade χθες από την πλευρά των αγοραστών. Αναμένουμε πολύ σημαντική αύξηση των διακυμάνσεων για τις επόμενες δυο συνεδριάσεις.

Στηρίξεις        Αντιστάσεις

2.120              2.130   
2.110              2.135  
2.100              2.142      
2.090              2.151

Facebook Comments