Οι κινεζικές εταιρίες κούριερ αναμένουν αύξηση των αποστολών τους τις επόμενες ημέρες, καθώς πλησιάζει η «Ημέρα των Εργένηδων» (Singles Day), ημέρα με την μεγαλύτερη κίνηση στον κλάδο των διαδικτυακών αγορών.

Ο Λιου Τζουν, αναπληρωτής διευθυντής του Κρατικού Ταχυδρομικού Γραφείου, δήλωσε ότι οι εταιρίες κούριερ αναμένεται να παραδώσουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο πακέτα τις ημέρες μετά την Παρασκευή που είναι «Ημέρα των Εργένηδων», με τον αριθμό τους να αναμένεται αυξημένος κατά 35% σε σχέση με πέρυσι.

Η «Ημέρα των Εργένηδων» εορτάζεται στην Κίνα ήδη από τη δεκαετία του 1990 αλλά με διαφορετικό τρόπο. Ενώ αρχικά η ημέρα αυτή εορταζόταν με ποτά και πάρτυ, τα τελευταία χρόνια την εκμεταλλεύθηκαν οι εταιρίες διαδικτυακών αγορών και κατέληξε να σηματοδοτεί μια ημέρα καταναλωτικής «φρενίτιδας».

Οι πωλήσεις κατά την «Ημέρα των Εργένηδων» ήδη ξεπερνούν τη λεγόμενη «Μαύρη Παρασκευή» (Black Friday) στις ΗΠΑ και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (Boxing Day) στη Βρετανία. Χαρακτηριστικό είναι πως οι πωλήσεις σε μια μόνο ιστοσελίδα αγορών, την Tmall, ανήλθαν πέρυσι στα 91,2 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 14 δισεκ. δολάρια).

Κάποιοι αναλυτές αναμένουν οι πωλήσεις να αυξηθούν έως και κατά 50% φέτος.

Facebook Comments