Συνεχής ενημέρωση για τις Αμερικανικές Εκλογές στο MarketNews.gr

AfD: Πρόκειται για μια ιστορική νίκη

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: “Η Άγκυρα θα ενισχύσει τις βασισμένες στην εμπιστοσύνη σχέσεις και τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ”.

Η Κίνα θα συνεργαστεί με τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερή και υγιής ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ο επικεφαλής του ρωσικού κρατικού επενδυτικού ταμείου λέει ότι η νίκη του Τραμπ θα αποκλιμακώσει τις γεωπολιτικές εντάσεις.

Οι επενδυτές καταφεύγουν στα ομόλογα
Εν μέσω του κλίματος αβεβαιότητας που επικράτησε στις αγορές καθώς διαφαινόταν η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, οι επενδυτές φάνηκαν να αναζητούν ασφαλές καταφύγιο σήμερα στην αγορά κρατικού χρέους, προτιμώντας ιδίως τα γερμανικά ομόλογα.
Λίγη ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών στις 09:00 (ώρα Ελλάδας), το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων αναφοράς της Γερμανίας υποχωρούσε στο 0,139%, από 0,188% την προηγουμένη στη δευτερογενή αγορά.
Εξάλλου το επιτόκιο των γαλλικών δεκαετών ομολόγων υποχωρούσε στο 0,454%, από 0,500% την προηγουμένη. Πριν από την έναρξη των συναλλαγών στην Ευρώπη, οι επενδυτές είχαν ήδη στραφεί στα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, άλλη μια επένδυση που χαρακτηρίζεται ασφαλές καταφύγιο.

Στους 279 οι εκλέκτορες του Τραμπ. Πήρε την Αλάσκα και το Γουισκόνσιν. Αναμένεται η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων από το Μίσιγκαν, για την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας.

Ντόναλντ Τραμπ: “Συγγνώμη που σας άφησα να περιμένετε. Σας ευχαριστώ πολύ. Μόλις έλαβα μία κλήση από την υπουργό Κλίντον. Μας έδωσε συγχαρητήρια για την νίκη μας. Κι εγώ εκείνη και την οικογένειά της γι αυτή την τόσο σκληρή εκστρατεία. Δούλεψε για πολύ καιρό και πολύ σκληρά σε μία μεγάλη περίοδο κι εμείς την ευγνωμονούμε για τις υπηρεσίες της. Η Αμερική είναι η ώρα να θεραπεύσει τις πληγές της. Η ισχύς εν τη ενώσει, ένας ενωμένος λαός. Θα είμαι ο πρόεδρος όλων των Αμερικανών. Κι αυτό είναι θεμελειώδους σημασίας για μένα. Προσεγγίζω και ζητάω όσους δεν με στήριξαν στο παρελθόν και ζητάω τη βοήθειά τους και τις κατευθυντήριες γραμμές τους.”
“Κάθε Αμερικανός ξεχωριστά θα έχει την ευκαιρία, να εκπληρώσει τα όνειρά του. Κανένας άνδρας, καμία γυναίκα δεν θα αφεθεί στην τύχη του ξανά. Θα ξαναχτίσουμε όλες τις υποδομές, γέφυγες, σχολεία, νοσοκομεία. Η υποδομή μας έχει περιέλθει σε παρακμή κι αυτή τη φορά, εκατομμύρια άνθρωποι θα τα χτίσουμε μαζί. Θα φροντίσουμε τους μεγάλους, τους τεράστιους βετεράνους μας, που ήταν τόσο πιστοί.”
Θα δώσουμε το μήνυμα σε όλους, να έρθουν και ν απλαισιώσουν την προσπάθειά μας. Κανένα όνειρο, καμία πρόκληση δεν είναι μεγάλη. Ό,τι θέλουμε μπορούμε να το προσεγγίσουμε. Πρέπει να είμαστε τολμηροί και να το κάνουμε. Θα έιμαστε δίκαιοι με όλους τους λαούς και με όλα τα άλλα έθνη, θα ψάξουμε κοινήυ λογική και κοινό έδαφος.”
“Περιμενω με ανυπομονησία να είμαι ο πρόεδρός σας για τα επόμενα χρόνια, γιατί όχι και για τα επόμενα 8 χρόνια. Παρότι τελείωσε η εκστρατεία, η δουλειά μας μόλις αρχίζει. Θα είστε πολύ περήφανοι για τον πρόεδρό σας. Αγαπάω πολύ αυτή τη χώρα. Ευχαριστώ πολύ. Ήταν καταπληκτική βραδιά, καταπληκτικό ταξίδι.” 

Μάικ Πενς: “Ο Αμερικανικός μίλησε, εξέλεξε τον νέο πρόεδρο και είναι πολύ δύσκολο να εκφράσω την τιμή που έχουμε εγώ και η οικογένειά μου, να σας υπηρετήσουμε από τη θέση μου του αντιπροέδρου. Ήρθα εδώ με ταπεινότητα και ευγνωμοσύνη για τον Θεό.”

Η Χίλαρι Κλίντον αποδέχτηκε την ήττα της. Τηλεφώνησε στον Τραμπ.

Οριστικό: Νέος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών ο Ντόναλντ Τραμπ με 276 εκλέκτορες έως τώρα! 

Η πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού μετώπου της Γαλλίας ήταν η πρώτη που πριν καν οριστικοποιηθεί νίκη του Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να του δώσει συγχαρητήρια.
“Συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ και τον ελεύθερο αμερικανικό λαό” έγραψε η Λεπέν στο Twitter.
Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, η οποία είχε τη θέση «οτιδήποτε εκτός της Χίλαρι Κλίντον» κατά τη διάρκεια της αμερικανικής προεδρικής εκστρατείας πανηγυρίζει μαζί με τους οπαδούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο αντιπρόεδρος του κόμματός της Λουί Αλιό έγραψε: «κ….δάχτυλο σε μία αλαζονική ελίτ». 

Υπουργού Άμυνας Γερμανίας, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την εκλογή του Τραμπ: “Δεν ήταν μια ψήφος υπέρ εκείνου, αλλά μάλλον μια ψήφος κατά της Ουάσινγκτον, κατά του κατεστημένου”.

Δήλωση επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον:
“Περιμένετε λίγο ακόμη. Θα έχουμε μακρά νύχτα. Όλοι πρέπει να πάνε σπίτι, να κοιμηθούν λίγο. Θα έχουμε περισσότερα να πούμε αύριο. Θέλω να γνωρίζετε, όσιο βρίσκεστε εδώ πέρα κι όλοι οι οπαδοί της Χίλαρι, ότι είμαστε πολύ περήφανοι για σας. Είμαστε και πολύ περήφανοι και γιαυτήν. Έκανε μία καταπληκτική δουλειά, η οποία δεν έχει τελειώσει ακόμα.”

Ντόναλντ Τραμπ 264 εκλέκτορες, 55,720,370 ψήφοι, 48,2%
Χίλαρι Κλίντον 215 εκλέκτορες, 54,514,685 ψήφοι, 47,1%

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας για τον Τραμπ: “Μεγάλο σοκ η εκλογή του”.

Σϋμφωνα με το CNN η ομιλία του Τραμπ θα είναι ενωτική. Θα κάνει άνοιγμα στους ψηφοφόρους που δεν τον στήριξαν, λέγοντας ότι είναι η στιγμή, για να ενωθούν όλοι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης, η ομιλία του δε γράφθηκε χθες αλλά πριν από καιρό.

Έχει καταμετρηθεί το 98,4% των ψήφων στην Πενσυλβάνια και το αποτέλεσμα είναι υπέρ του Τραμπ με 48,7% έναντι 47,7% της Κλίντον

Σύμφωνα με το CNN η Κλίντον έχει αποσυρθεί με τους στενούς της συνεργάτες σε γραφείο και παρακολουθεί τις εξελίξεις. Οι ψηφοφόροι της εγκαταλείπουν τα εκλογικά κέντρα. 

Οι αγορές βρίσκονται σε πανικό
Επείγουσα σύσκεψη του υπουργείου Οικονομικών, της Υπηρεσίας Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας συγκαλείται στο Τόκιο για να εξετασθεί η κατάσταση των αγορών ενόψει της επερχόμενης νίκης του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τη στιγμή που ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου του Τόκιο υποχωρεί κατά 6%.
Στο κόκκινο βρίσκεται και το χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου ο δείκτης FTSE υποχωρεί κατά 5%.
Οι αμερικανικές αγορές υποχωρούν κατά 5% και πλέον. Στις προθεσμιακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη, ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί κατά 5,01%, ενώ ο δείκτης των προθεσμιακών συναλλαγών του Nasdaq υποχωρεί κατά 5,08% απεικονίζοντας τον τρόμο των αγορών απέναντι στους οικονομικούς κινδύνους που συνδέονται με μία προεδρία Τραμπ.

Από τις New York Times

telos

Το Τόκιο ετοιμάζεται να στηρίξει το γιεν στις διεθνείς αγορές
Την ετοιμότητα της κυβέρνησης στο Τόκιο, προκειμένου να παρέμβει για τη στήριξη του ιαπωνικού νομίσματος (γιεν), καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, άφησε ανοιχτό ο Μασατσούγκου Ασακάουα, αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών για τα διεθνή θέματα.
“Οι κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος είναι σκληρές,” δήλωσε ο Ιάπωνας υφυπουργός, τονίζοντας ότι παρακολουθεί τις αγορές, “με εγρήγορση”. “Θα έχουμε διαβουλεύσεις με τον υπουργό των Οικονομικών, Τάρο Άσο, προκειμένου ν αποφασίσουμε πως θ αντιδράσουμε,” δήλωσε ο Ασακάουα.
Ωστόσο, τόνισε ότι δε θα σχολιάσει το ενδεχόμενο παρέμβασης της Ιαπωνίας στις αγορές, με το δολάριο να έχει χάσει ποσοστό μεγαλύτερο του 3% της ισοτιμίας του έναντι του γιεν, η ισοτιμία του οποίου αυξάνεται, αμέσως μετά την έναρξη τηλεοπτικής μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων από τις ΗΠΑ.

244 Τραμπ – 215 Κλίντον στους εκλέκτορες 

Η Γερουσία στους Ρεπουμπλικάνους.
Απομακρύνονται οι πιθανότητες των Δημοκρατικών να ανακτήσουν την πλειοψηφία στη Γερουσία, δεδομένου ότι οι Ρεπουμπλικάνοι διατήρησαν έδρες-κλειδιά στις Πολιτείες του Ουισκόνσιν, της Βόρειας Καρολίνας, της Ιντιάνα και της Φλόριντα. Οι έδρες είναι 48-46,

Οι New York Times κάνουν πρόβλεψη για 309 εκλέκτορες υπέρ του Τραμπ.

EKLEKTORES

Η ισοτιμία του αμερικανικού δολαρίου βυθίστηκε, καθώς η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, προκάλεσε πανικό στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, με τους επενδυτές να βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μιας εκλογικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

Σύμφωνα με το CNN, το Bloomberg και το WP 232 εκλέκτορες για τον Τραμπ και 209 για την Κλίντον

Σε περίπτωση που ο Τραμπ κερδίσει το Γουισκόνσιν και η Κλίντον το Μίσιγκαν και το Νιού Χάμσαϊρ, τότε κάθε υποψήφιος θα καταλάβει από 269 εκλέκτορες. Σε αυτό το ενδεχόμενο, η απόφαση για τον πρόεδρο πάει στο Κογκρέσο.

Όλα τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για ανατροπή του σκηνικού, με WP, nytimes, CNN, FOX και όλα τα μεγάλα αμερικανικά μέσα να αναφέρουν πως πλέον ο Τραμπ βρίσκεται με το ένα πόδι στο Λευκό Οίκο.

O Τραμπ κέρδισε την Τζόρτζια(16 εκλέκτορες) και την Αϊόβα. 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του CNN η Φλόριντα πάει στους Ρεπουμπλικάνους. H Φλόριντα θερείται πολιτεία-κλειδί. 

Σύμφωνα με τη Washington post 216 Τραμπ – 209 Κλίντον.

O Τραμπ κέρδισε τη Βόρεια Καρολίνα(15 εκλέκτορες).

Το τελευταίο μήνυμα της Κλίντον στο twitter
“Αυτή η ομάδα με έκανε πολύ υπερήφανη. Ό, τι και να γίνει απόψε, ευχαριστώ για όλα”

Σύμφωνα με το NBC και το FOX το Όρεγκον πάει στην Κλίντον

190 Κλίντον – 187 Τραμπ στους εκλέκτορες.

Η Κλίντον κερδίζει την Καλιφόρνια(55), τη Χαβάη(5), την Άϊνταχο(5).

Ο δείκτης Nikkei του Χρηματιστηρίου του Τόκιο σημειώνει πτώση άνω του 5% εξαιτίας των φόβων για ενδεχόμενη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Το γεν και το ευρώ έκαναν κούρσα σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) στο Τόκιο, καθώς η έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών είναι αβέβαιη και οι χρηματομεσίτες φοβούνται ενδεχόμενη νίκη του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ.
Το δολάριο έπεσε στα 101,46 γεν όταν αναφέρθηκε το ενδεχόμενο να κερδίσει ο Τραμπ την Πολιτεία κλειδί της Φλόριντα, έναντι 105,47 γεν μερικά λεπτά νωρίτερα. Το ευρώ ανέβηκε στο 1,1222 δολάριο, έναντι 1,0989 προηγουμένως.
Η συναλλαγματική ισοτιμία του πέσο Μεξικού έναντι του δολαρίου υποχώρησε σε νέο ιστορικό χαμηλό, δηλαδή σε ένα επίπεδο 1:20,3195 έναντι του αμερικανικού νομίσματος.
Στο μεταξύ η τιμή του χρυσού άμεσης παράδοσης αντιθέτως κατέγραφε αλματώδη άνοδο κατά 2,9% στα 1.311,80 δολάρια ανά ουγγιά, φθάνοντας σε υψηλό πέντε εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές μοιάζουν να αναζητούν ασφαλή καταφύγια.

Σϋμφωνα με το Exit Poll του NBC ο κόσμος στη Βιρτζίνια δήλωσε ενοχλημένος από το θέμα των email και το σκάνδαλο με το FBI σε ποσοστό 63%.

Η Κλίντον κέρδισε τη Βιρτζίνια και το Κολοράντο

Ο δείκτης Dοw Jones σημειώνει απώλειες 600 μονάδων

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του CNN 283 εκλέκτορες στον Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που του δίνει και την προεδρία καθώς χρειάζονται 270 εκλέκτορες για να εκλεγεί. 

Οι New York Times δίνουν 87% στον Ντόναλντ Τραμπthe

 

Μεγάλη πτώση στις ασιατικές αγορές, η συναλλαγματική ισοτιμία του νομίσματος του Μεξικού(πέσο) υποχώρησε ήδη κατά 10%

Και το Οχάιο πάει στον Τραμπ

Το δολάριο πέφτει στις αγορές με την πιθανότητα εκλογής του Τραμπ να επικρατεί. 

Ο Τραμπ προηγείται στους εκλέκτορες με 149 έναντι της Κλίντον που έχει 109.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του CNN η Μοντάνα πάει στον Ντόναλντ Τραμπ
Για την Αϊόβα, τη Νεβάδα, και τη Γιούτα δε δίνει καμία πρόβλεψη. 

Ο Dow Jones καταποντίζεται κατά 400 μονάδες.

Δραματική αλλαγή 

Το απόλυτο θρίλερ! 
Αλγόριθμος των New York Times δίνει 50-50 πιθανότητα για την εκλογή Τραμπ-Κλίντον, ενώ εκεί η Κλίντον ήταν μπροστά στο ενδεχόμενο εκλογής, και φαίνεται πως ο Τραμπ μπορεί να λάβει τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να στεφθεί ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ. 

new york times

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ABC ο Ντόναλντ Τραμπ παίρνει 137 εκλέκτορες και η Χϊλαρι Κλίντον 104

130 Τραμπ – 97 Κλίντον στους εκλέκτορες

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του CNN ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει το Τέξας (38) και Άρκανσας (6).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του CNN η Χίλαρι Κλίντον κερδίζει την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ο Ντόναλντ Τράμπ κερδίζει το Κάνσας, τη Νεμπράσκα, την Βόρεια και Νότια Ντακότα και το Ουαϊόμινγκ.

66 Τραμπ68 Κλίντον στους εκλέκτορες

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του CNN δίνει στη Χίλαρι Κλίντον 97 εκλέκτορες και στον Ντόναλντ Τραμπ 84

Σύμφωνα με το Reuters ο χρυσός πέφτει όσο το αποτέλεσμα φαίνεται ακόμη αμφίρροπο μεταξύ Τραμπ και Κλίντον.

Προηγείται ο Τραμπ με 110.000 ψήφους στην κρίσιμη μάχη της Φλόριντα.

Αξιοσημειώτη επίδοση Τραμπ στην Φλόριντα, πηγαίνει καλύτερα στις κομητείες της Πολιτείας από οποιονδήποτε άλλο Ρεπουμπλικάνο από το 2000 και μετά.

Ο Τραμπ κέρδισε την Αλαμπάμα.

Ο Τραμπ κέρδισε το Άρκανσας, μία Πολιτεία η οποία είχε πάει στους Δημοκρατικούς επί προεδρίας Κλίντον και μάλιστα η Χίλαρι τότε ήταν πρώτη σε ψήφους. 

Θρίλερ στην Φλόριντα – Ισοψηφία Κλίντον-Τραμπ 
Στο 87% των καταμετρημένων ψήφων ισοψηφούν με 48,5%.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε το Τένεσι.

Οι Ρεπουμπλικάνοι κέρδισαν την Φλόριντα στη Γερουσία με τον Μάρκο Ρούμπιο, αντίπαλο του Τραμπ στην εσωκομματική αναμέτρηση, εκλέγεται Γερουσιαστής στη Φλόριντα.

Η Κλίντον αυτή τη στιγμή έχει 68 εκλέκτροες και ο Τραμπ 48

Στην Φλόριντα, στη Πενσιλβανία και το Νέο Χάμσαϊρ η διαφορά είναι τόσο μικρή και ρευστή που δεν μπορεί να δοθεί πρόβλεψη

Σύμφωνα με τις προβλέψεις CNN η Χίλαρι Κλίντον κερδίζει Ιλινόις, Νιου Τζέρσι, Μασαχουσέτ, Μέριλαντ, Ροντ Άιλαντ, Ντέλαγουερ και Ντιστ. Κολούμπια.

Ανεβαίνει ο Νικέι καθώς οι επενδυτές αναμένουν επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον
Το χρηματιστήριο του Τόκιο άνοιξε με άνοδο διότι οι επενδυτές φαίνεται να αναμένουν την επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον. Συγκεκριμένα ο δείκτης Nikkei κατέγραψε άνοδο 0,64% ενώ το δολάριο κυμαινόταν σε μια ισοτιμία περί το 1:105 γεν, από 1:104,40 την προηγούμενη.

Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ στον Τζορτζ Μπους που δεν τον ψήφισε:
«Όταν βλέπεις τον Τζορτζ Μπους να το κάνει αυτό και βλέπεις πως η κριτική μου υπήρξε δριμεία απέναντί του για την είσοδο στο Ιράκ και ο τρόπος που αποχωρήσαμε από εκεί με τον Ομπάμα – ο συνδυασμός. Δεν πιστεύω πως αυτό έχει κάποιο αντίκτυπο.»

Ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κέρδισε τη Δυτική Βιρτζίνια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εξασφαλίσει 24 εκλέκτορες έως τώρα ενώ η Χίλαρι Κλίντον 3 εκλέκτορες μέχρι τώρα.

Στα Google Trends κερδίζει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στο 30% των καταμετρημένων η Χίλαρι Κλίντον έχει προβάδισμα 50.000 ψήφων

 

Το CNN δίνει σε μικρό ποσοστό καταμετρημένων ισχνό προβάδισμα 50,4% στον Ντόναλντ Τραμπ. 

Το πρώτο πανεθνικό αποτέλεσμα:
1% καταμετρημένων ψήφων
62% Ντόναλντ Τραμπ
31% Χίλαρι Κλίντον

19 εκλέκτορες υπέρ του Τραμπ και 3 για την Κλίντον έως τώρα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει Ιντιάνα και Κεντάκι σύμφωνα με το CNN.

Πυροβολισμοί σε εκλογικό κέντρο της Καλιφόρνια:
Εκλογικό τμήμα στην Αζούσα της Καλιφόρνια έκλεισε αφού ακούστηκαν κοντά πυροβολισμοί, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για δύο θύματα, όπως έκανε γνωστό το CNN μέσω του Twitter, και έναν νεκρό. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο Πάρκο Μεμόριαλ, στην περιοχή Αζούσα της Καλιφόρνιας όπου πριν από λίγη ώρα έπεσαν πυροβολισμοί. Κλειστά εκλογικά κέντρα στην περιοχή.

Exit Poll του CNN:
Κεντάκι
79.1% Τραμπ – 18% Κλίντον
New Hampshire
53% Trump – 41% Κλίντον

Ραδιοφωνικός παραγωγός νωρίτερα ανέφερε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρώην Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ψήφισε τη Χίλαρι Κλίντον. Τελικά όμως δεν ψήφισε κανέναν από τους δύο.

Σύμφωνα με το ABC και οι δύο υποψήφιοι κερδίζουν την πλειοψηφία σε αποδοκιμασίες. 54% αποδοκιμάζει την Χίλαρι Κλίντον και 61% τον Ντόναλντ Τραμπ!

Το πρώτο Exit Poll του CNN:
Τα στοιχεία του δείχνουν πως 62% αποφάσισαν για την ψήφο τους πριν από το Σεπτέμβρη
Το 38% όσων απάντησαν αναφέρουν πως επιθυμούν ο νέος πρόεδρος να φέρει την αλλαγή
Το electorale-vote.com, που φαίνεται πως είναι ένα μέσο που εμπιστεύονται ακόμη και πολιτικοί, δίνει επικράτηση και εκλογή στην Κλίντον με 288 εκλέκτορες.
Οι ψηφοφόροι που εγκρίνουν το έργο του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα είναι 54%, όμως μόλις 10% από αυτούς δηλώνουν αισιόδοξοι για την διάδοχό του, Χίλαρι Κλίντον.

Η Χίλαρι Κλίντον από τις πρώτες ώρες προηγούνταν με 90% βάσει του Reuters στις πιθανότητες νίκης.
Αυτή την ώρα δείχνει να προηγείται με 81,3% και ο Ντόλαντ Τραμπ με 22%.

 

Facebook Comments