O Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος πρόεδρος της Αμερικής, επικρατώντας της υποψηφίου των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, ενώ ήδη ετοιμάζει την ομιλία του που περιγράφεται ως «ενωτική».

O διευθυντής της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον, Τζον Ποντεστα, κάλεσε τους δημοκρατικούς οπαδούς να «πανε σπίτι τους» σημειώνοντας ότι η δημοκρατική υποψήφια – που είναι πολύ πιθανό να λάβει τελικά περισσότερες ψήφους σε πανεθνικό επίπεδο – προς το παρόν δεν προτίθεται να τοποθετηθεί δημόσια αποδεχόμενη την ήττα της.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες εκτυλίχθηκε ένα θρίλερ, καθώς σε αρκετές καθοριστικές πολιτείες η διαφορά ήταν οριακή, αλλά ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είναι ο μεγάλος νικητής.

Επικράτησε σε όλες σχεδόν τις αμφίρροπες πολιτείες και μέχρι στιγμής έχει 276 εκλέκτορες έναντι 218 της Χίλαρι Κλίντον η οποία εάν κερδίσει, όπως αναμένεται, το Μέιν, τη Μινεσότα, και το Νιου Χάμσιρ, θα φθάσει στους 233. Ελπίζει στο Μίσιγκαν, με 16 εκλέκτορες, αλλά και αυτό διαφαίνεται πολύ δύσκολο, ενώ δεν αρκεί για να της εξασφαλίσει την προεδρία.

Facebook Comments