Την ελπίδα της ότι η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ να είναι επιτυχημένη αλλά και την απογοήτευσή της που δεν εξελέγη η ίδια πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, εξέφρασε κατά την πρώτη ομιλία της με την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Μιλώντας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης ομολόγησε πως λυπάται «όπως και δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί» με τους οποίους μοιράζεται κοινές αξίες και όνειρα, για την ήττα των Δημοκρατικών . «Είναι επίπονο, και θα παραμείνει για πολύ καιρό», σημείωσε φανερά συγκινημένη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέφρασε την ελπίδα πως ο Ντόναλντ Τραμπ να αποδειχθεί ένας επιτυχημένος πρόεδρος «για όλους τους Αμερικανούς (…) οφείλουμε να διατηρήσουμε ‘ανοικτό το μυαλό μας’ και να του δώσουμε την ευκαιρία να ηγηθείι».

«Το έθνος μας είναι πιο βαθιά διαιρεμένο από όσο νομίζαμε, αλλά πρέπει να αποδεχθούμε το αποτέλεσμα και κοιτάξουμε μπροστά», (…) Αυτή ήττα πονάει. Αλλά ποτέ μην σταματήσετε να πιστεύετε πως το να παλεύετε για αυτά που αξίζουν, έχει νόημα», σημείωσε, κλείνοντας, φανερά συγκινημένη η Χίλαρι Κλίντον.
 

Facebook Comments