Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός σημειώθηκε λίγο πριν τις 5.00 τα ξημερώματα έξω από τη Γαλλική πρεσβεία, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, απέναντι από την Βουλή.

Λίγες ημέρες πριν την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μια μαύρη μοτοσυκλέτα πέταξαν την χειροβομβίδα περνώντας μπροστά από την πρεσβεία και στη συνέχεια διέφυγαν προς την περιοχή των Εξαρχείων.

Η χειροβομβίδα εξερράγη στην είσοδο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι, από θραύσματα, ο αστυνομικός φρουρός. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Λίγο πριν τις 8.00 το πρωί εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Θεμιστοκλέους μία μηχανή με ξεκλείδωτο τιμόνι και κλεμμένες πινακίδες που ταιριάζει στην περιγραφή της μοτοσυκλέτας όπου επέβαιναν οι δράστες.

Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών πραγματοποιεί η Αστυνομία ενώ στο σημείο της επίθεσης στην γαλλική πρεσβεία βρίσκονται στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και άνδρες του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών για να συλλέξουν στοιχειά και κομμάτια της χειροβομβίδας.

Αποκλεισμένοι οι γύρω δρόμοι.
 

Facebook Comments