Σε συναινετικό, έως και θερμό, κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον απερχόμενο πρόεδρο να διαβεβαιώνει τον Τραμπ ότι θα προσπαθήσει να διευκολύνει τη μετάβαση εξουσίας και να είναι χρήσιμος για να επιτύχει ο νέος πρόεδρος στο έργο του. 

«Είναι σημαντικό για όλους μας, ανεξαρτήτως κόμματος και πολιτικών προτιμήσεων να εργαστούμε μαζί προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία που τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Αμερική» επισήμανε ο απερχόμενος πρόεδρος.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχετε στο έργο σας, αν επιτύχετε εσείς θα επιτύχουμε και εμείς» πρόσθεσε ο Ομπάμα.

«Ήταν μεγάλη τιμή μου να συναντηθώ μαζί σας κ. πρόεδρε δεν είχαμε ξανασυναντηθεί… Τρέφω μεγάλο σεβασμό για εσάς… Μιλούσαμε σχεδόν επί 1,5 ώρα, και αυτή η συζήτηση θα μπορούσε αυτή η συζήτηση να διαρκέσει πολύ περισσότερο, συζητήσαμε πολλές καταστάσεις» τόνισε από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς πρόεδρος απευθυνόμενος στον Μπαράκ Ομπάμα. «Προσβλέπω σε πολύ περισσότερες συναντήσεις μαζί σας» τόνισε μάλιστα ο Τραμπ, επαινώντας το έργο της κυβέρνησης Ομπάμα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θα παραδώσει οριστικά τη σκυτάλη στον Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου 2017, οπότε και ο δεύτερος θα ορκιστεί, αναλαμβάνοντας το ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ.

Facebook Comments