Συνεχίζεται το ράλι στις μετοχές μετά από την κατακόρυφη αύξηση της μεταβλητότητας. Ο φόβος των επενδυτών ότι η εκλογή του Trump θα φέρει πιέσεις στις μετοχές, δεν επαληθεύτηκε και πλέον ισχυρά επενδυτικά κεφάλαια αναμένεται να σπρώξουν προς ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Οι χθεσινές πιέσεις στη Wall Street δεν κράτησαν περισσότερο από τρεις ώρες και ένα νέο αγοραστικό κύμα οδήγησε σε νέους εγκλωβισμούς. Η Fed δεν αναμένεται να αφήσει τις αγορές να κινηθούν χαμηλότερα για τον επόμενο ένα μήνα και όσο οι επενδυτές θα περιμένουν να αυξήσει τα επιτόκια. Από την άλλη, η περίοδος Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, παραδοσιακά είναι από τις πλέον θετικές για τις αγορές επομένως το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε τη Wall Street να συνεχίζει επιθετικά την ανοδική της πορεία, σημειώνοντας και νέα ιστορικά υψηλά.

Θετική εντύπωση προκαλεί και το γεγονός του υψηλού πολιτικού επιπέδου στην Αμερική, καθώς μετά από τις δηλώσεις Trump για την Clinton και η χθεσινή συνάντηση στο Λευκό Οίκο, του Trump με τον Obama, συνοδεύτηκε από πολιτικό διάλογο υψηλού επιπέδου. Το επενδυτικό ενδιαφέρον εκτός από τις μετοχές, εστιάζεται και στο Forex, με τα USD, GBP και EUR να σημειώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το USDJPY εκτοξεύτηκε για μια ακόμα συνεδρίαση έχοντας πλέον φτάσει στα 106,50 γεν, το EURUSD εξακολουθεί να πιέζεται έχοντας οδηγηθεί 400 pips χαμηλότερα από τα πρόσφατα υψηλά του.

  • Σύμφωνα με το Weidmann, η ανάπτυξη της Ευρωζώνης βρίσκεται σε κίνδυνο εξαιτίας της εκλογής Trump αλλά και του Brexit.
  • Η κεντρική τράπεζα του Μεξικού θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια έως και 2,0% στην επόμενη συνεδρίασή της, σύμφωνα με τη BlackRock.
  • Η Κίνα χαλαρώνει τους περιορισμούς της προκειμένου ξένοι επενδυτές να μπορούν να ελέγξουν πάνω από 50% χρηματοοικονομικών εταιριών.
  • Πτώση κατέγραψαν τα επιδόματα ανεργίας, αυξάνοντας τις πιθανότητες για μια άνοδο των επιτοκίων.

Ανάλυση αγοράς

EURUSD – Άνοιγμα: 1,0908 Υψηλό: 1,0952 Χαμηλό: 1,0864 Κλείσιμο: 1,0889

11 11 16 eurusd

Η ισοτιμία μπορεί να έσπευσε να “πανηγυρίσει” τη νίκη του Trump αλλά η συνέχεια ήταν εφιαλτική με τις απώλειες να ξεπερνούν τα 400 pips και να δοκιμάζει και πάλι να σταθεροποιηθεί στην περιοχή του 1,0900. Τα 1,0865-1,0845 είναι η σημαντικότερη γραμμή άμυνας για την ισοτιμία, η οποία δεν αποκλείεται να βρίσκεται σε μια φάση συσσώρευσης, ανάλογη με αυτή που είχε οδηγήσει στο προηγούμενο ράλι. Θεωρούμε ότι βραχυπρόθεσμα, νέες μεγάλες πωλήσεις και κλείσιμο κάτω από την περιοχή που αναφέραμε παραπάνω, είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Ωστόσο, η συνεχής προεξόφληση μιας ανόδου των επιτοκίων, καθιστά την ισοτιμία ευάλωτη, ακόμα και σε αυτά τα επίπεδα. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. δείχνουν ότι η πτώση δεν έχει την ισχύ του προηγούμενου πτωτικού κύματος, αλλά θα χρειαστούμε μια πιο επιθετική κίνηση για να υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον. Στα επίπεδα αυτά, αυξάνουμε την προσοχή μας καθώς θεωρούμε ότι θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε κοντά σε κάποιο πυθμένα για την ισοτιμία.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

1,0890             1,0915   
1,0865             1,0945   
1,0845             1,0985   
1,0820             1,1020   

Facebook Comments