«Απόλυτα δικαιωμένος» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς, αναφερόμενος στη συμφωνία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, που επετεύχθη χθες.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», όλοι συμφώνησαν ότι χρειάζεται να καταβληθεί τίμημα για τις τηλεοπτικές άδειες και να υπάρχει αδειοδότηση.

Ο υπουργός σημείωσε πως ουδείς ζητάει την κατάργηση του νόμου Παππά και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συνεννόηση στα θέματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Υπογράμμισε παράλληλα την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση και για τον αριθμό των αδειών και για όλα τα σχετικά θέματα. Εκτίμησε ότι έχει διαμορφωθεί κλίμα διαλόγου, αλλά υπογράμμισε πως επείγει να λυθεί το θέμα και πως τα επόμενα βήματα θα κριθούν από τον χρόνο που θα απαιτηθεί για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να διεξαχθεί διαγωνισμός για τις άδειες. «Αλλιώς θα κρίνουμε, αν κινηθούν με ταχύτητα και διαφορετικά εάν υπάρξουν καθυστερήσεις» διευκρίνισε.

Για τα χρήματα που έχουν καταθέσει οι υπερθεματιστές του διαγωνισμού της Γ.Γ. Ενημέρωσης, σημείωσε ότι μέχρι την δημοσίευση της απόφασης «στο νομικό σύμπαν δεν υπάρχει απόφαση που να δικαιολογεί την επιστροφή». Όπως είπε, «τέτοια αξίωση μπορεί να προκύψει με τη δημοσιοποίηση της απόφασης».

Αναφορικά με το αν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και σε άλλα πεδία, ο κ. Παππάς τόνισε πως θα έχει ενδιαφέρον να τοποθετηθούν για τις εργασιακές σχέσεις που είναι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση. Εκτίμησε πάντως ότι για το χρέος δεν μπορεί να υπάρξει πλαίσιο συνεννόησης, καθώς, όπως υποστήριξε, η Ν.Δ. επιδιώκει ως αντιστάθμισμα για τη μείωση να βάλει από το παράθυρο ακραίες πολιτικές που είχε συμφωνήσει.

Εν όψει της επίσκεψης Ομπάμα είπε πως η Αθήνα με τις ΗΠΑ κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος για τη ρύθμιση του χρέους και σημείωσε πως η επίσκεψη του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου έχει υψηλό πολιτικό συμβολισμό.

Facebook Comments