Μετά από ένα μεγάλο παιχνίδι που τα είχε όλα, η εθνική μας ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Βοσνία στο «Καραϊσκάκης» για την 4η αγωνιστική του 8ου προκριματικού ομίλου του Μουντιάλ 2018 και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Eπόμενο παιχνίδι της εθνικής μας στις 25 Μαρτίου 2017 με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες.

Η Βοσνία άνοιξε το σκορ στο 32΄ με αυτογκόλ του Καρνέζη και η ελληνική ομάδα «απάντησε» στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ του Γιώργου Τζαβέλλα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. «Ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στα τελικά παρέμεινε η ομάδα του Σκίμπε που έχασε μερικές πολύ καλές ευκαιρίες, είχε δοκάρι με τον Φορτούνη απέναντι στους ανώτερους Βόσνιους στο πρώτο ημίχρονο. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα και οι δύο ομάδες λόγω αποβολής των Τζέκο και Κυριάκου Παπαδόπουλου στο 80΄.

Η εθνική μας μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και μόλις στα πρώτα δώδεκα λεπτά είχε δύο κερδισμένες κίτρινες κάρτες και μια μεγάλη ευκαιρία στο 14΄με απ΄ευθείας φάουλ του Φορτούνη που προκάλεσε πανικό στην άμυνα των Βόσνιων, όμως ούτε ο Τοροσίδης ούτε ο Μήτρογλου μπόρεσαν να κάνουν την προβολή από κοντά και η μπάλα πέρασε άουτ.
Όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι Βόσνιοι πήραν τον πλήρη έλεγχο στη μεσαία γραμμή και κυριάρχησαν κατά κράτος.
Στο 17΄ η εθνική μας γλύτωσε από του …Χάρου τα δόντια όταν ο Πιάνιτς με πανέξυπνη κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Τζέκο μόνο απέναντι από τον Καρνέζη, όμως το κακό κοντρόλ που έκανε έδωσε την ευκαιρία στον Παπασταθόπουλο να προλάνει να διώξει σωτήρια την μπάλα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα η Βοσνία έφτασε και πάλι μια ανάσα απ΄ το γκολ με φάση διαρκείας με τον Χαΐροβιτς να γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην μεγάλη περιοχή από πλάγια θέση και με φαλτσαριστό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα να περάσει σύριζα από το δεξιό δοκάρι του Καρνέζη.

Ό,τι όμως δεν μπόρεσε να κάνει με τους Χαΐροβιτς και Τζέκο η Βοσνία το πέτυχε με τον Πιάνιτς στο 32΄: Αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ του άσου της Γιουβέντους έξω από την περιοχή η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του δοκάρι στη συνέχεια χτύπησε στην πλάτη του Καρνέζη και κατέληξε στα δίχτυα της ελληνικής ομάδας, μια ασφαλώς άτυχη στιγμή για την εθνική μας ομάδα (0-1).
Με το γκολ οι εκατοντάδες φίλαθλοι της Βοσνίας που ήταν στο γήπεδο άναψαν φωτοβολίδες και βεγγαλικά με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγα λεπτά ο αγώνας από τον Σουηδό διαιτητή, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η εθνική μας ομάδα άγγιξε την ισοφάριση, αλλά το σουτ του Μήτρογλου, μετά από ωραία μπαλιά του Σάμαρη, απέκρουσε εξ΄ επαφής ο γκολκίπερ ο Βόσνιων.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα προσπάθησε να πιέσει περισσότερο στο χώρο του κέντρου και στο 55΄ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση: Από ωραίο συνδυασμό των διεθνών μας από πλάγια θέση ο Φορτούνης πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με «κεραυνό» σημάδεψε σωστά στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας του Μπέγκοβιτς που εκτινάχθηκε και ακούμπησε την μπάλα όσο χρειαζόταν για να χτυπήσει στο δοκάρι και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος για τους Βόσνιους!

Στο 68΄ η Βοσνία έγινε και πάλι απειλητική με προσωπική προσπάθεια του Τζέκο που απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ο Καρνέζης.
Nέα μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του Σκίμπε στο 72΄ όμως το κοντρόλ του Μήτρογλου από ιδανική θέση δεν ήταν καλό και έδωσε την ευκαιρία στον Σούνιτς να διώξει την μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα η Ελλάδα γλύτωσε από μια πολύ δύσκολη στιγμή: Από ωραία ομαδική προσπάθεια των φιλοξενούμενων ο Πιάνιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας από το ύψος του πέναλτι αλλά ευτυχώς το γυριστό σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Καρνέζη.

Στο 77΄ το παιχνίδι έγινε «ροντέο»: Ο Τζέκο πήρε την μπάλα από αριστερά και κέρδισε το φάουλ από την πίεση του Παπασταθόπουλου, όμως στην ίδια φάση συνεπλάκη με τον Έλληνα άσο της Ντόρτμουντ που του κατέβασε το σορτσάκι (!) για να ακολουθήσει γενική συμπλοκή μεταξύ των παικτών που κατέληξε με τιμωρία των Τζέκο και Παπαδόπουλου που αποβλήθηκαν (με 2η κίτρινη ο Τζέκο, με απ΄ ευθείας κόκκινη ο Κυριάκος Παπαδόπουλος).

Στο 90΄ ο Τοροσίδης πήρε ωραία την μπάλα από δεξιά έβγαλε σέντρα για το κεφάλι του Μήτρογλου, όμως ο Σούνιτς με κεφαλιά …πήρε την μπουκιά από το στόμα του επιθετικού της Μπενφίκα και έδιωξε σε κόρνερ σωτήρια για τους Βόσνιους.

Η λύτρωση για τη εθνική μας ομάδα ήρθε στην εκπνοή του αγώνα, στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων με τρομερό σουτ του Γιώργου Τζαβέλα που έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Μπέγκοβιτς μέσα σε έξαλλα πανηγύρια από την ελληνική εξέδρα.

* Τον αγώνα της Εθνικής ομάδας με τη Βοσνία παρακολούθησε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από τις εξέδρες των επισήμων στο «Γ. Καραϊσκάκης». Γνωστός για την αγάπη του στο λαοφιλέστερο των αθλημάτων, ο κ. Τσίπρας έφτασε στο φαληρικό γήπεδο λίγα λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης και τελικά αποδείχθηκε «γουρλής», αφού η ελληνική ομάδα κατόρθωσε να αποσπάσει ένα βαθμό κάνοντας πολύ άσχημο παιχνίδι. Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τον αγώνα παρέα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 79΄ Παπαδόπουλος – 79΄ Τζέκο (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σταφυλίδης, Σάμαρης, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας – Σπάχιτς, Τζέκο, Χάιροβιτς, Πιάνιτς, Λούλιτς, Γιάγιαλο, Βράνιες

ΕΛΛΑΔΑ (Μίχαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μανιάτης (61΄ Γιαννιώτας), Σταφυλίδης, Μάνταλος (87΄ Καρέλης), Φορτούνης, Μήτρογλου.

ΒΟΣΝΙΑ (Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς): Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς (70΄ Σούνιτς), Ζουκάνοβιτς, Βράνιες, Κολάσινατς, Χάιροβιτς (87΄ Μπίτσακσιτς), Λούλιτς, Τζάτζαλο, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς (84΄ Τζούριτς), Τζέκο.

Tα αποτελέσματα και η βαθμολογία της 4ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου
13/11/16 Κύπρος-Γιβραλτάρ 3-1
13/11/16 Βέλγιο-Εσθονία 8-1
13/11/16 ΕΛΛΑΔΑ-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 1-1

Βαθμολογία Β 
Βέλγιο    12
ΕΛΛΑΔΑ  10
Βοσνία      7
Εσθονία    3
Κύπρος    3
Γιβραλτάρ 0

Facebook Comments