Μετά και από τη διάσπαση του 107,49 για το USDJPY, ο επόμενος στόχος είναι στα 112, σύμφωνα με τη Morgan Stanley. Η MS, εκτιμά ότι οι υψηλότερες πληθωριστικές προσδοκίες και η πιο “σφικτή” καμπύλη αποδόσεων, αποτελούν βασικά στοιχεία για την άνοδο του USDJPY. Ωστόσο, ο λόγος για τη “σφικτή” επιτοκιακή καμπύλη, δεν είναι απαραίτητο να προέρχεται από την Ιαπωνία. Η συσχέτιση μεταξύ των αποδόσεων και της παγκόσμιας αγοράς ομολόγων είναι υψηλή και αυτό σημαίνει ότι το spread των ομολόγων μειώνεται όσο η καμπύλη χαμηλώνει. 

Το παρακάτω γράφημα δείχνει ότι ο τραπεζικός κλάδος του TOPIX δεν αντανακλά ακόμα αυτή τη δυναμική και υποαποδίδει σε σχέση με τον αμερικανικό τραπεζικό κλάδο. Το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου για την Ιαπωνία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις σημειώνοντας άνοδο 0,5% εξαιτίας των ισχυρότερων εξαγωγών. 

15 11 16 ms

Περιορισμένη η πτωτική δυναμική για το EURUSD

Καθώς η αγορά προεξοφλεί ένα γρήγορο ρυθμό αύξησης επιτοκίων εξαιτίας των εκτιμήσεων για υψηλότερο πληθωρισμό και ανάπτυξη, υπάρχουν και ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο η ΕΚΤ θα διευρύνει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. Η καμπύλη των αμερικανικών πενταετών ομολόγων έχει βρεθεί στο 2,47% ενώ για την Ευρωζώνη βρίσκεται στο 1,55%. Η MS εκτιμά ότι το EURUSD θα βρει στήριξη κάπου κοντά στα 1,0700.

Facebook Comments