Τις πρώτες επιδρομές εναντίον στόχων στη Συρία εξαπέλυσαν ρωσικά αεροσκάφη που επιχειρούν από το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», στη Μεσόγειο Θάλασσα, βάζοντας μία ακόμα ρωσική δύναμη κρούσης στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» συμμετέχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, τη στιγμή που οι συριακές καθεστωτικές δυνάμεις συνεχίζουν την προσπάθειά τους για να ανακαταλάβουν ολόκληρη την πόλη του Χαλεπίου, στο βόρειο τμήμα της χώρας, από τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες.

Όπως δήλωσε ρώσος ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοίγου, οι επιδρομές έπληξαν στόχους στις κεντρικές επαρχίες της Ιντλίμπ και της Χομς, όχι του Χαλεπίου, και συγκεκριμένα χτύπησαν αποθήκες όπλων και πυρομαχικών και χώρους παραγωγής όπλων.

Οι αποθήκες, όπως είπε ο κ. Σοίγου, χρησιμοποιούνται από το Ισλαμικό Κράτος και την οργάνωση που ήταν γνωστή ως Μέτωπο αλ-Νούσρα, τον άλλοτε βραχίονα της αλ-Κάιντα στη Συρία.

Η Ρωσία έχει στείλει στολίσκο κρούσης στη Μεσόγειο Θάλασσα, που περιλαμβάνει και την πυραυλοφόρα φρεγάτα «Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς».

Ένα από τα ρωσικά μαχητικά που υπηρετούσαν στο αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» συνετρίβη χθες Δευτέρα στη Μεσόγειο, όμως ο πιλότος κατόρθωσε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος εγκαίρως.

Facebook Comments