Ενημέρωση: Η αστυνομία προχώρησε λίγο πριν τις 22:00 σε δύο συλλήψεις ενώ η κατάσταση έδειξε να αποκλιμακώνεται από  τις 23:00 περίπου και μετά κουκουλοφόροι έχουν βγει στην Οδό Πατησίων και βανδαλίζουν. Με άνωθεν εντολή δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ απομακρύνθηκαν από το χώρο των επεισοδίων. Η αστυνομική δύναμη συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ως ανεπαρκής. 

Μετά τις 20:00 ξέσπασε φωτιά στο προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου με την πυροσβεστική να αδυνατεί να παρέμβει. Από το μεσημέρι ομάδα αγνώστων είχε ακινητοποιήσει βαν που μετέφερε κράνη και ασπίδες για τα ΜΑΤ και τα φόρεσε σε αγάλματα. Ενώ η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία ολοκληρωνόταν και ο κύριος όγκος των διαδηλωτών απομακρυνόταν, καταληψίες από το κτήριο Γκίνη του Πολυτεχνείου άρχισαν να προκαλούν επεισόδια. Αρχικά έστησαν οδοφράγματα με θρανία, καρέκλες και άλλα αντικείμενα από το χώρο του ΕΜΠ. Ρίχνουν έως τώρα πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ. Πριν λίγο έσκισαν και έκαψαν μία ελληνική σημαία. 

Η στάση της αστυνομίας χαρακτηρίζεται ανεπαρκής. Αυτή τη στιγμή απαντάει με χημικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας κ.Ηλίας Ζαγοραίος έχει δώσει άδεια στην ΕΛΑΣ για επέμβαση στο Πολυτεχνείο εφόσον διαπιστωθεί η διάπραξη κακουργηματικών πράξεων.

Facebook Comments