Τα ίδια τέλη κυκλοφορίας με πέρυσι θα πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, κρίθηκε σκόπιμο να μην γίνουν βεβιασμένες κινήσεις αλλαγής των τελών πριν ολοκληρωθεί η επεξεργασία δεδομένων για τη μετάβαση σε ένα πιο αποτελεσματικό και δίκαιο σύστημα υπολογισμού τους.

Επί του παρόντος, λοιπόν, δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή και αναμένεται εντός των ημερών να αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2017 στο Taxis.

Το θέμα των αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας όμως δεν κλείνει οριστικά. Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επεξεργασία των δεδομένων και τη δημιουργία μιας εφαρμογής που θα επιτρέπει τον υπολογισμό των τελών εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας).

Αυτό το σενάριο, όμως, αφορά μοιραία τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 και όπως υποστηρίζουν αρμόδιες πηγές, με τον τρόπο αυτό θα καλυφθεί η ανάγκη για την υιοθέτηση και εφαρμογή ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού του ύψους των τελών κυκλοφορίας ενώ παράλληλα θα αρθούν οι αδικίες του τρέχοντος εφαρμοζόμενου συστήματος σε μεγάλο βαθμό.

«Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τον πολιτικό στόχο, ο οποίος είναι η δικαιότερη και αντιπροσωπευτικότερη κατανομή των βαρών στους πολίτες της χώρας», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Facebook Comments