Οι μεγάλοι επενδυτές αύξησαν κι άλλο τις θέσεις long στο δολάριο και σύμφωνα με τη BNP Paribas, πλέον το USD είναι το νόμισμα με τις μεγαλύτερες long τοποθετήσεις μεταξύ των G10, με το δείκτη να είναι στο +20. Και οι πέντε ισοτιμίες που παρακολουθεί η BNP, σημείωσαν αύξηση στις long τοποθετήσεις υπέρ του δολαρίου.

Οι θέσεις long στο JPY, συνέχισαν να μειώνονται την περασμένη εβδομάδα με το δείκτη της BNP να μειώνεται στο +2. Οι σχετικές τοποθετήσεις στο USDJPY είναι πλέον long και μάλιστα στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2015.

Από την άλλη, ακόμα μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν οι τοποθετήσεις short για το EUR, με το δείκτη της BNP να βρίσκεται στο -14.

USDCHF: Η τεχνική ανάλυση της Commerzbank

Τo USDCHF κινήθηκε επιθετικά πάνω από τα 1,000 και πλέον προσεγγίζει το 78,6% στα 1,0139. Στα επίπεδα αυτά, η Commerzbank αναμένει μια διορθωτική κίνηση. Πάνω από τα 1,0132 οι επόμενοι στόχοι είναι στα 1,0295 και στα 1,0328.

Στα επίπεδα αυτά, η Commerzbank αναμένει πιο ισχυρές πιέσεις και θα μειώσει ακόμα περισσότερο το ρίσκο της στην ισοτιμία. Η ημερήσια εικόνα της ισοτιμίας, δείχνει μια διορθωτική κίνηση προς τα 0,9940.

Facebook Comments