Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί τελικά με δημοσιογράφους της εφημερίδας New York Times, ανακοίνωσε μια εκπρόσωπός του λίγες ώρες αφότου ο Νοεϋορκέζος μεγιστάνας ματαίωσε την επίσκεψή του στα γραφεία της.

Ο Τραμπ σχεδιάζει να πάει στο κτίριο όπου στεγάζεται η εφημερίδα, είπε η Χόουπ Χικς, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Νωρίτερα, μέσω του Twitter, ο Τραμπ ανέφερε ότι ματαίωσε αυτή τη συνάντηση επειδή οι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να αλλάξουν τους όρους με τους οποίους είχε συμφωνήσει. Η εφημερίδα από την πλευρά της σημείωσε ότι ο Τραμπ ήταν εκείνος που ζήτησε να αλλάξουν οι προϋποθέσεις ζητώντας να παραμείνει όλη η συνάντηση “off the record”.

Η κίνηση αυτή γίνεται μια ημέρα αφού ο ρεπουμπλικανός μεγιστάνας των ακινήτων συναντήθηκε με παρουσιαστές τηλεοπτικών ειδήσεων και στελέχη της βιομηχανίας των ειδήσεων και δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, σε μια συνάντηση που η Washington Post περιέγραψε ως εριστική, προσθέτοντας όμως ότι γενικά διεξήχθη με τον προσήκοντα τρόπο.

Ο Τραμπ επισήμανε ρεπορτάζ του CNN και του NBC για την προεκλογική εκστρατεία του τα οποία θεώρησε άδικα, ανέφερε η Washington Post, επικαλούμενη τέσσερις συμμετέχοντες στη συνάντηση. Οι κινήσεις αυτές του Ντόναλντ Τραμπ αντανακλούν την περίπλοκη σχέση του με τα ειδησεογραφικά μέσα.

Ως υποψήφιος για την προεδρία, ο Τραμπ είχε εξοργιστεί με τα μη κολακευτικά γι αυτόν ρεπορτάζ, παρόλο που είχε εξακολουθήσει να επιτρέπει σε ορισμένους δημοσιογράφους να έχουν πρόσβαση σ αυτόν, ανάμεσα στους οποίους και μερικοί των New York Times. Κάποια στιγμή είχε απαγορεύσει να παρακολουθούν τις προεκλογικές εκδηλώσεις του δημοσιογράφοι των Post, Buzzfeed και Politico, επειδή τα ρεπορτάζ τους ήταν επικριτικά γι αυτόν.

«Ακύρωσα τη σημερινή συνάντηση με τους προβληματικούς @nytimes όταν οι όροι και οι προϋποθέσεις της συνάντησης άλλαξαν την τελευταία στιγμή. Καθόλου ευγενικό», ανέφερε ο Τραμπ σε καταχώριση στο Twitter.

«Ίσως να οργανωθεί νέα συνάντηση με τους @nytimes. Στο μεταξύ συνεχίζουν να με καλύπτουν ανακριβώς και μ έναν απαίσιο τόνο!», έγραψε ο Τραμπ σε μια δεύτερη καταχώριση.

Εκπόσωπος των Times δήλωσε πως η εφημερίδα δεν γνώριζε πως η συνάντηση είχε ματαιωθεί μέχρι την ανάρτηση του μηνύματος του Τραμπ στο Twitter γύρω στις 6:30 π.μ. (τοπική ώρα, 13:30 ώρα Ελλάδας). Η ομάδα του Τραμπ προσπάθησε να αλλάξει τους όρους της συνάντησης χθες Δευτέρα, ζητώντας να είναι οφ-δι-ρέκορντ, όμως η εφημερίδα αρνήθηκε, διευκρίνισε η εκπρόσωπος Αϊλίν Μέρφι.

«Τελικά καταλήξαμε μαζί τους στο συμέρασμα ότι θα επιστρέψουμε στο αρχικό σχέδιο για μια μικρή off the record συνάντηση και μια μεγαλύτερη on the record με δημοσιογράφους και αρθρογράφους», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της εφημερίδας.

Ο Τραμπ δεν έχει πραγματοποιήσει την παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου για να μιλήσει για τις προτεραιότητές του μετά την εκλογή του στις 8 Νοεμβρίου.

Facebook Comments