Το νέο προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου προβλέπει μεταξύ άλλων νέες περικοπές στα εφάπαξ, πιέσεις για τον επανυπολογισμό όλων των συντάξεων έως το τέλος του 2017, αλλά και συνεργασία της φορολογικής και ασφαλιστικής διοίκησης με ιδιωτική εταιρεία, για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
 
Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο προσχέδιο, αναφέρεται μεταξύ άλλων και η δημιουργία ενός αυτοματοποιημένου συστήματος κατασχέσεων και άλλων αναγκαστικών μέτρων για τους οφειλέτες του Δημοσίου. Επιπλέον, έως τον Ιούνιο θα πρέπει να έχουν αναπροσαρμοστεί όλες οι αντικειμενικές αξίες.

Έως τον Ιούλιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μηχανημάτων PΟS σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους με υψηλή φοροδιαφυγή.

Πάντως, η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, απορρίπτοντας μάλιστα υποχωρήσεις στα εργασιακά, που έχουν αναδειχτεί σε ένα από τα μεγαλύτερα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης.

 

Facebook Comments