Η άργιλος χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα χάρη στις εκπληκτικές της αποτοξινωτικές, καθαριστικές και αναπλαστικές ιδιότητες. Μπορείτε να την βρείτε σε έτοιμη μορφή ή στην φυσική της μορφή -σε σκόνη, για να την βάλετε σε σπιτικές μάσκες. Σήμερα το συστατικό χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη κοσμετολογία, σε κρέμες και προϊόντα μαλλιών. Πριν την αγοράσετε δείτε ποιος τύπος σας είναι κατάλληλος για εσάς.

Κόκκινη άργιλος: Είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία και σίδηρο, εξισορροπεί, αποτοξινώνει, ανακουφίζει και δίνει λάμψη στο θαμπό δέρμα. Ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Πράσινη άργιλος: Περιέχει μαγνήσιο και μεταλλικά άλατα και είναι κατάλληλη για λιπαρές επιδερμίδες με τάση για ακμή. Συνίσταται για καθαρισμό προσώπου καθώς είναι αντιφλεγμονώδης, ρυθμίζει την έκκριση του σμήγματος, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και συσφίγγει τους πόρους.

Λευκή άργιλος ή Καολίνης: Είναι η ηπιότερη μορφή όλων των αργίλων. Απομακρύνει τις τοξίνες, απολεπίζει και μαλακώνει τις ξηρές και ερεθισμένες επιδερμίδες.

Ροζ άργιλος: Είναι ένα μείγμα κόκκινης και λευκής αργίλου. Δίνει λάμψη, τονώνει και μαλακώνει το δέρμα. Κατάλληλη για λεπτές, ευαίσθητες και ώριμες επιδερμίδες.

Κίτρινη άργιλος: Είναι πλούσια σε μαγγάνιο και πολύ απορροφητική. Επουλώνει, οξυγονώνει και τονώνει. Κατάλληλη για μεικτές, λιπαρές επιδερμίδες.

Άργιλος Rhassoul: Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα. Ιδανική για όλους τους τύπους δέρματος.

Σπιτικές μάσκες προσώπου

Για ενυδάτωση: Αναμιγνύετε 3 κουταλιές της σούπας άργιλο, με 1 κουταλάκι μέλι και 1 κουταλάκι γιαούρτι.

Για βαθύ καθαρισμό: Ανακατεύετε 2 κουταλιές πράσινη άργιλο, 1 κουταλάκι χαμομήλι και λίγες σταγόνες λεμόνι.

Για φωτεινό δέρμα: 3 κουταλιές της σούπας άργιλο, με 2 κουταλάκια του νερού και λίγο γάλα.

Η διαδικασία είναι απλή. Απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπο σας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών και αφήνετε να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και βάζετε την ενυδατική σας μάσκα.

Η άργιλος έχει την ιδιότητα να απορροφά τη λιπαρότητα, γι’ αυτό προσέξτε να μη ξηράνει το δέρμα σας από την υπερβολική χρήση. Μπορείτε να την βρείτε σε φαρμακεία και καταστήματα καλλυντικών. 

Facebook Comments