Διαδικαστικό χαρακτήρα θα έχει το τελευταίο ματς του Παναθηναϊκού στον 7ο όμιλο του Europa League στη Λεωφόρο απέναντι στη Θέλτα, καθώς η ήττα που γνώρισαν οι «πράσινοι» στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ με 2-0 εκμηδένισε και τις τελευταίες αμυδρές ελπίδες.

Μία ήττα που προήλθε και αυτή από φτηνά λάθη τόσο του Στιλ στο φάουλ του Σένε στο 39’ όσο και της άμυνας στο γκολ του Τέτε στο 50’.

Οι «πράσινοι» είχαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 26’ με το σουτ του Ιμπάρμπο που έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και έφυγε έξω.

Στο 39’ ο Στιλ έκανε λάθος εκτίμησης της μπάλας στο φάουλ του Σένε και τη μάζεψε από το τέρμα του (1-0) και οι Ολλανδοί σφράγισαν τη νίκη τους στο 50’ μετά το λάθος του Χουλτ έξω από τη περιοχή, ο Τέτε με σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Στιλ για το 2-0.

Κίτρινες: Ντάικς – Βιγιαφάνιες, Γουακάσο

Διαιτητής: Αλεξέι Εσκόφ (Ρωσία)

Άγιαξ (Πέτερ Μπος): Ονάνα, Τέτε, Γιουνές (62΄ Κλέμεντ), Βέστερμαν, Τσέρνι, Κασιέρα, Σένε (69΄ Ντε Γιονγκ), Φαν ντε Μπικ, Νούρι, Ντάικς, Ντε Λιτ

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Σάμπα (57΄ Ιβανόφ), Ιμπάρμπο (75΄ Ρινάλντι), Ζέκα, Λουντ, Βιγιαφάνιες (63΄ Λεντέσμα), Γουακάσο, Χουλτ, Μολέδο, Κουλιμπαλί

 

Θέλτα-Σταντάρ Λιέγης 1-1

Με τον βαθμό της ισοπαλίας κατάφερε να φύγει η Σταντάρ Λιέγης από το «Μπαλαΐδος» απέναντι στη Θέλτα (1-1). Οι γηπεδούχοι αν και προήγηθηκαν νωρίς στο σκορ (8’ Ιάγκο Άσπας ωστόσο δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη καθώς στο 81’ ο Λαΐφης ισοφάρισε στο τελικό 1-1. Αποτέλεσμα που φέρνει τις δύο ομάδες ισόβαθμες στη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου με 6 βαθμούς και η ομάδα που θα ακολουθήσει τον Άγιαξ στη φάση νοκ-άουτ της διοργάνωσης θα γίνει γνωστή μετά τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ                   Ν-Ι-Η   Τερμ.  Β. 

Άγιαξ (Ολλανδία)             4-1-0   10-5  13 -ΦΑΣΗ «32»

Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)      1-3-1    7-5   6

Θέλτα Βίγκο (Ισπανία)        1-3-1    8-7   6

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)        0-1-4    3-11  1

6η αγωνιστική –  8 Δεκεμβρίου 2016

Σταντάρ Λιέγης – Αγιαξ

Παναθηναϊκός – Θέλτα Βίγκο

 

Facebook Comments