Μικτό το ξεκίνημα των ασιατικών αγορών παρά τη νέα άνοδο και το νέο ρεκόρ από τη Wall Street. Η άνοδος του JPY προκάλεσε μια κίνηση ρευστοποιήσεων ενώ σε γενικές γραμμές το επενδυτικό συναίσθημα παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Ο ΟΟΣΑ σε μελέτη του για την Αυστραλία, αναφέρει ότι η χώρα θα έπρεπε να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, δίνοντας μια ακόμα επιβεβαίωση ότι η αλλαγή πολιτικής είναι το επόμενο βήμα στην παγκόσμια οικονομία, η οποία επιβάλλεται από τις κεντρικές τράπεζες. Όλες αυτές οι ενέργειες είναι πάρα πολύ πιθανό να αποτρέψουν μια νέα σημαντική επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και να οδηγήσουν σε μια ακόμα τριετία οικονομικής ανάπτυξης.

  • Νέα Ζηλανδία: Θα μπορούσε να υπάρξει μείωση της φορολογίας χωρίς αυτό να επηρεάσει το χρέος, τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας.

  • Αύξηση 11,2% σημείωσαν τα σιδηροδρομικά φορτία τον Οκτώβριο, στην Κίνα.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.183 Υψηλό: 1.193 Χαμηλό: 1.170 Κλείσιμο: 1.183

28 11 16 gold

Το πολύτιμο μέταλλο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό τον έλεγχο των πωλητών καθώς η άνοδος του USD είναι ανασταλτικός παράγοντας. Το κλείσιμο της Παρασκευής, αφήνει μια μικρή χαραμάδα αισιοδοξίας για μια ανοδική αντίδραση, καθώς και οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται σε ακραία επίπεδα, αλλά ακόμα δεν υπάρχουν άλλες ενδείξεις που θα μας έκαναν να είμαστε περισσότερο θετικοί σε μια ανοδική κίνηση. Θα περιμένουμε και τις επόμενες συνεδριάσεις για μια περισσότερο ξεκάθαρη εικόνα, ενώ δεν αποκλείουμε μια προσπάθεια ανόδου από τις αρχές Δεκεμβρίου και με πρόφαση το ιταλικό δημοψήφισμα.

Στηρίξεις       Αντιστάσεις

1.180             1.197
1.162             1.210
1.148             1.222
1.136             1.235

Facebook Comments