Tο warrant της Εθνική βρίσκεται από πτώση σε πτώση και με πράξεις ακόμα και κάτω από το 1 ευρώ, κλείνοντας την Τρίτη με απώλειες 15,08%, στο 1,07 ευρώ. Απώλειες και για τη μετοχή 4,07%, στα 2,36 ευρώ. Στον αντίποδα, η μετοχή της Alpha, μπορεί να κατέγραψε απώλειες 1,16%, στα 0,4250 ευρώ, αλλά το warrant έκλεισε στο «συν», με κέρδη 0,41%, στα 0,3 ευρώ.

Από εκεί και πέρα ΜΕΤΚΑ και Eurobank Properties έκαναν τη διαφορά από την 20άρη, με την πρώτη να κλείνει με κέρδη σχεδόν κατά 2%, εξαιτίας της νέας μεγάλης δουλειάς στο Ιράκ και η δεύτερη με άνοδο 4,82%, λόγω των συνεχών εισροών από ξένα funds.   

Παρ’ όλ’ αυτά, ο 25άρης κατέγραψε απώλειες 2,65%, κλείνοντας στις 279 μονάδες. Από εκεί και πέρα το υπόλοιπο ταμπλό «κατακκοκίνησε» με την Ιντραλότ να πληρώνει το μάρμαρο των παλινωδιών για τον ΟΠΑΠ και τα λαχεία, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις μετοχές του 25άρη σε ποσοστό 14,63%, κλείνοντας σε νέα χαμηλά έτους, στο 1,40 ευρώ. Πτώση 13,60% για την Πειραιώς, με την τιμή προς λογιστική αξία στο 0,5, ευθέως ανταγωνιστική δηλαδή, με εκείνη της Alpha. Την Τετάρτη ξεκινάει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών και του warrant.

Απώλειες πάνω από 8,5% για τα ΣΩΛΚ, η δεύτερη συνεχόμενη βουτιά για το χαρτί μετά τη συμφωνία για τον ΤΑΡ. Πωλητές, επίσης, βγήκαν στην Ελλάκτωρ, πιέζοντας τη μετοχή πάνω από 6%, στα όρια των 2 ευρώ, την Βιοχάλκο, που υποχωρεί λόγω θυγατρικών, στα 4,10 ευρώ. Πωλητές και στην υπό ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ κατά 5,54%, στα 5,80 και την ΔΕΗ κατά 5,52%, στα 6,51 ευρώ. Στο «κόκκινο» ακόμα, έκλεισε ο ΟΤΕ, στα 5,87 και πτώση 3,45%, 2,82% τα ΕΛΠΕ, 2,81% η ΕΧΑΕ, 2,5% ο ΟΛΠ και λιγότερο κατά 1,24% ο ΟΠΑΠ.    

Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα κινείται πλέον ο γενικός δείκτης του Χ.Α., που πλέον βρίσκει νέα αφετηρία στα χαμηλά τριμήνου, ενώ διευρύνονται οι απώλειες από την αρχή του χρόνου. Η νέα μεγάλη πτώση της αγοράς, κατά 3,24%, στις 823,83 μονάδες, έγινε με μικρό τζίρο, της τάξης των 55 εκατ. ευρώ, ενδεικτικός της αναποφασιστικότητας των επενδυτών και της ατολμίας τους να πάρουν περαιτέρω ρίσκο στο Χ.Α. Τα πάντα μοιάζουν να έχουν βαλτώσει στο Χρηματιστήριο, τονίζουν χρηματιστές, θεωρώντας ότι η προσοχή των επενδυτών πλέον έχει εστιαστεί στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και στα τηλεσίγραφα των δανειστών προκειμένου να υπάρξει συμφωνία, διαφορετικά η εκταμίευση της δόσης κινδυνεύει. Και όχι μόνο αυτό. Προκύπτει, λόγω του sell off στις τράπεζες ότι η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστότητα και πουλάνε προκειμένου να αποκτήσουν και να τοποθετηθούν σε νέα χαμηλότερα επίπεδα. Πλην όμως, οι ανακατατάξεις στο ΤΧΣ μετά την παραίτηση του Νο 2 του Ταμείου κ. Κολλιόπουλου, προκαλεί ανησυχίες για την στρατηγική που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο «διαγωνισμός» για την πώληση του Τ.Τ., τη στιγμή που θεωρείται κάτι περισσότερο από βέβαιο ότι το ΤΧΣ θα ζητήσει από τις τράπεζες να ξεσκαρτάρουν τα δανειακά χαρτοφυλάκιά τους, πουλώντας τα σε τρίτους.

 

ΧΣ

Facebook Comments