Μικρές πιέσεις για τις ασιατικές αγορές καθώς η πτώση του κλάδου των τραπεζών στην Ευρωζώνη και η αναμονή του ιταλικού δημοψηφίσματος, επηρεάζει σημαντικά το επενδυτικό συναίσθημα. Το JPY δείχνει σημάδια ενίσχυσης όπως και το EUR, το οποίο σε περιόδους αναταραχής, λειτουργεί ως safe haven. Θεωρούμε ότι οι επόμενες συνεδριάσεις θα έχουν αυξημένη μεταβλητότητα καθώς εκτός από τα μακροοικονομικά θέματα, το τέλος του μήνα θα φέρει και αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων. Φυσικά, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αυριανή συνεδρίαση του ΟΠΕΚ, όπου και θα υπάρξει μια απόφαση σχετικά με τα επόμενα βήματα των μελών του καρτέλ. “Πάγωμα” της παραγωγής ή μείωση της παραγωγής, είναι δυο διαφορετικές περιπτώσεις και διαφορετική θα είναι και η αντίδραση των αγορών.

  • Η ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας.

  • Πτώση 7,3% σημείωσε τον Οκτώβριο, η παραγωγή της Toyota.

  • Η Σαουδική Αραβία, αναμένεται να προσφέρει στο Ιράν ένα “πάγωμα” της παραγωγής στα 3,7 εκατ. βαρέλια/ημερησίως από 3,97 εκατ. βαρέλια που είναι σήμερα.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 2.207 Υψηλό: 2.209 Χαμηλό: 2.198 Κλείσιμο: 2.199

29 11 16 spx

Ο αμερικανικός δείκτης προσπαθεί να βρει επίπεδα στήριξης μετά από το εκκωφαντικό ανοδικό σερί που ακολούθησε την εκλογή του Donald Trump. Υπάρχουν σοβαρές τεχνικές ενδείξεις για μια κίνηση προς χαμηλότερα επίπεδα, αλλά για να υπάρξει επιτάχυνση των πωλήσεων θα πρέπει να δούμε κλείσιμο κάτω από τη στήριξη στις 2.190 μονάδες. Θεωρούμε πιθανό το σενάριο βραχυπρόθεσμων πωλήσεων ώστε να υπάρξει και νέο αγοραστικό ενδιαφέρον ώστε να κλείσει το 2016 με μια δυνατή ανοδική κίνηση. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. έχουν βρεθεί σε πολύ ακραία επίπεδα από τα οποία επιχειρείται μια σύγκλιση.

Στηρίξεις            Αντιστάσεις

2.188                  2.111
2.177                  2.120
2.165                  2.133
2.150                  2.145

 

Facebook Comments