Ασύμμετρους κινδύνους για το USD βλέπει η Barclays για την τρέχουσα εβδομάδα, καθώς την Παρασκευή θα ανακοινωθούν τα NFPs. Μια ανακοίνωση κοντά στις εκτιμήσεις της τράπεζας για 175.000 νέες θέσεις εργασίας, θα διατηρήσει τη Fed σε τροχιά αύξησης επιτοκίων, καθώς θα επιβεβαιωθεί ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται κοντά σε επίπεδα πλήρους απασχόλησης.

Μια ανακοίνωση κοντά στις 200.000, θα οδηγήσει σε αύξηση των εκτιμήσεων για τις επόμενες αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, ιδιαίτερα αν η πολιτική στήριξης του Trump ξεκινήσει να υλοποιείται. Αυτό θα οδηγήσει σε ισχυρή ανοδική κίνηση το USD. Η Barclays αναμένει την ανεργία να σημειώσει πτώση στο 4,8% από 4,9%, τα ωρομίσθια να σημειώσουν αύξηση κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 2,8% σε ετήσια βάση και η μέση ώρα εργασίας στις 34,4 ώρες την εβδομάδα.

Επιπρόσθετα, η Barclays, εκτιμά ότι ο δείκτης ISM θα παραμείνει αδύναμος και θα σημειώσει μικρή πτώση σττις 51,5 μονάδες από 51,9 μονάδες καθώς η απασχόληση στον κλάδο μεταποίησης θα παραμείνει αδύναμη.

29 11 16 barclays

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, η Ιταλία θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα σχετικά με το αν επιθυμεί να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις. Το σενάριο ενός “ΟΧΙ” έχει προεξοφληθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό στο EURUSD εκτιμά η Barclays. Αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι “ΟΧΙ” ο πρωθυπουργός Renzi θα παραιτηθεί.

Η Barclays εκτιμά ότι η μεγάλη πτώση της ισοτιμίας οφείλεται στη δυναμική του USD και ότι πρόσφατα, μέρος της πτώσης οφειλόταν και στην προεξόφληση ενός “ΟΧΙ”. Η Barclays εκτιμά ότι δεδομένων όλων αυτών των κινδύνων, μια σταθερή ανοδική πορεία για το EURUSD, είναι απίθανο σενάριο.

Facebook Comments