Ακόμη μία σημαντική διάκριση επιχειρηματικής αριστείας, αυτή τη φορά για την επένδυση στην κλινική έρευνα, έλαβε η Roche Hellas στα βραβεία αριστείας «Salus Index 2016».

Η βράβευση έρχεται σε συνέχεια μίας σειράς δράσεων της εταιρείας που εστιάζουν στην προαγωγή της επιστήμης και τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως την περίοδο 2010 – 2015, η Roche Hellas πραγματοποίησε συνολικά 80 κλινικές μελέτες εξασφαλίζοντας σε 5.800 ασθενείς πρόσβαση στις καινοτόμες θεραπείες της, μία επένδυση ύψους 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Μόνο μέσα στο 2015, δε, επενδύθηκε 1,5 εκατομμύριο ευρώ σε κλινική έρευνα, ενώ κατά το τρέχον έτος, η επένδυση εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

“Πρόκειται για εξαιρετικούς αριθμούς σε μία εποχή που η καινοτομία πλήττεται και ο φαρμακευτικός κλάδος έρχεται αντιμέτωπος με πολλαπλά  οριζόντια μέτρα, όπως την αυθαίρετη μείωση του προϋπολογισμού για τα νοσοκομειακά φάρμακα, τα αυξανόμενα  rebates και το clawback” σχολίασε κατά την παραλαβή του βραβείου η κα Ξένια Καπόρη, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas.

Η κα Καπόρη επεσήμανε επίσης την αναγκαιότητα να διασφαλιστεί “η βιωσιμότητα ενός Συστήματος Υγείας με επίκεντρο τον ασθενή αλλά ταυτόχρονα και η βιωσιμότητα του φαρμακευτικού κλάδου”, ενώ παράλληλα κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τομέα της υγείας να αναλάβουν δράση και να πάρουν μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, τώρα και στο μέλλον.

Οι διακρίσεις επιστημονικής αριστείας «Salus Index», πρέπει να σημειωθεί, βασίζονται σε αυστηρά αντικειμενικά κριτήρια. Απονέμονται στις επιχειρήσεις που διακρίνονται για τα οικονομικά τους αποτελέσματα, τις επενδύσεις, την κοινωνική τους προσφορά και την τόνωση της αγοράς εργασίας.

Facebook Comments