Ο χειμώνας ήρθε και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για μίνι αποδράσεις από την ρουτίνα της πόλης, ειδικά με χριστουγεννιάτικο φόντο. Εμείς βρήκαμε τρείς χειμερινούς προορισμούς και σας τους παρουσιάζουμε. Ετοιμάστε βαλίτσα και με καλή παρέα ανακαλύψτε τις ομορφιές της Ελλάδας.

Πήλιο 

Από τη μια πλευρά το Αιγαίο, από την άλλη ο Παγασητικός κόλπος και στη μέση η χώρα των Κενταύρων, το Πήλιο. Μόλις τρεισήμισι ώρες από την Αθήνα θα βρεθείτε μέσα στη φύση και την ησυχία σε ένα μαγικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Τα μεγάλα χωριά του είναι σαν αληθινά μουσεία με αρχοντικά σπίτια, μεγάλες πλατείες με πλατάνια  και γραφικά καλντερίμια.

Στην Πορταριά θα πιείτε τον καφέ σας με θέα το Βόλο και στην Τσαγκαράδα θα φάτε κατσικάκι στη γάστρα με μέλι και θυμάρι στον Δειπνοσοφιστή. Για τους λάτρεις της ιστορίας η παράδοση αναβιώνει στο μουσείο λαϊκής τέχνης και ιστορίας στο αρχοντικό Τοπάζη στη Μακρυνίτσα. Στον Αϊ-Γιώργη θα βρείτε  παραδοσιακούς ξενώνες και αρχοντικά για την διαμονή σας.
 

 

 

 

 

 

 

Ορεινή Αρκαδία

Τα χωριά του Μαινάλου είναι το ένα ομορφότερο από το άλλο. Η γραφική Στεμνίτσα με τα επιβλητικά πυργόσπιτα αποτελεί δημοφιλή σημείο διαμονής και φημίζεται για τα αμυγδαλωτά της. Στη Βυτίνα θα σεργιανίσετε στα σοκάκια και θα προμηθευτείτε το φανταστικό μέλι ελάτου. Διασχίζοντας τον «δρόμο της Αγάπης» θα βρεθείτε στο «χωριό των Γραμμάτων» τη Δημητσάνα για να επισκεφθείτε το Μουσείο Υδροκίνησης και τη Μονή Φιλοσόφου. Στην Καρύταινα θα δοκιμάσετε γιουβέτσι με αρνάκι στο εστιατόριο Κάστρο.

Στην Καρύταινα είναιΤο πεντάτοξο πέτρινο γεφύρι ονομάστηκε και «γεφύρι του πεντοχίλιαρου», επειδή εικονιζόταν στην πίσω όψη του πιο διάσημου χαρτονομίσματος στα χρόνια της δραχμής.

Για τη διαμονή σας το Art Mainalon στη Βυτίνα αποτελεί εξαιρετική επιλογή καθώς παρέχει ποιότητα σε προσιτές τιμές για την εποχή. Το δάσος του Μαίναλου με τα έλατα και τις υπέροχες διαδρομές του θα σας κάνει να χαλαρώσετε. Για τους τολμηρούς η περιοχή διαθέτει οργανωμένες σχολές για ράφτινγκ στο Λούσιο ποταμό και βρίσκεται μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. 

Λίμνη Πλαστήρα

Το  φθινοπωρινό σκηνικό και η ειδυλλιακή θέα της λίμνης τρώγοντας θεσσαλικές πίτες θα σας χαρίσουν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Θα απολαύσετε το οδοιπορικό σας στη φύση κάνοντας  τον γύρο της λίμνης -περίπου 60χλμ- με ποδήλατο ή το αυτοκίνητο και να δείτε το μεγαλύτερο οχυρωματικό έργο της περιοχής.

 

 

 

 

Ο Βοτανικός Κήπος σε μια έκταση 10 στρεμμάτων θα σας δώσει πληροφορίες για την χλωρίδα της περιοχής και έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε βότανα και να πιείτε τον καφέ σας. Στο Νεοχώρι, το χωριό με την ωραιότερη θέα στα φιόρδ και τα νησάκια της λίμνης, βρίσκεται το Αγνάντι για να δοκιμάσετε αγριογούρουνο στιφάδο και χωριάτικο λουκάνικο. Για φρέσκια πέστροφα στο φημισμένο εστιατόριο Πλαζ Λαμπερού. Για τους αθλητικούς τύπους στη λίμνη μπορείτε να κάνετε ορειβασία, ιππασία, τοξοβολία και canoe kayak. Πριν αναχωρήσετε μην ξεχάσετε να κάνετε μια στάση στο Μουσείο Πλαστήρα στο Μορφοβούνι και στο υπέροχο Μουσείο Οίνου και Άμπελου στο Μεσενικόλα. Όσον αφορά τη διαμονή σας, το Kazarma Hotel στα Καλύβια Φυλακτής παρέχει πολυτελή φιλοξενία με τζάκι και μαγευτική θέα. 

 

 

Facebook Comments