Η Honda ισχυρίζεται ότι το Clarity Fuel Cell είναι το πιο προηγμένο όχημα μηδενικών ρύπων στη γκάμα της, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αμφισβητήσουμε. Τα πρώτα από αυτά μάλιστα, έξι για την ακρίβεια, κάνουν… απόβαση στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα, για να δοκιμαστούν από πελάτες της εταιρείας σε Λονδίνο και Κοπεγχάγη, στο πλαίσιο του project Hydrogen for Innovative Vehicles (HyFIVE).

Το Clarity Fuel Cell ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις της Honda, όντας το πρώτο sedan κυψελών καυσίμου που φέρει ολόκληρη τη συστοιχία της μπαταρίας κάτω από το καπό, απελευθερώνοντας έτσι σημαντικό χώρο στην καμπίνα επιβατών. Επιπλέον, σε πρόσφατη δοκιμή της US Environment Protection Agency (EPA), η ωφέλιμη αυτονομία του μετρήθηκε σε 589 km, νούμερο που αποτελεί το υψηλότερο από οποιουδήποτε άλλο όχημα παραγωγής μηδενικών ρύπων.

Το project HyFIVE έχει στόχο τη διάδοση της τεχνολογίας οχημάτων κυψελών καυσίμου και της σχετικής υποδομής σε όλη την Ευρώπη. Αφού ολοκληρωθεί η δοκιμή, 185 Οχήματα Κυψελών Καυσίμου από πέντε κατασκευαστές αυτοκινήτων θα δοθούν σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες σε Αυστρία, Δανία, Γερμανία, Ιταλία, Σουηδία και Βρετανία.

Facebook Comments