Με το άλμπουμ «Blue & Lonesome», το οποίο ηχογραφήθηκε μόλις μέσα σε τρεις ημέρες στο Λονδίνο, οι Rolling Stones επιστρέφουν στις ρίζες τους και στο πάθος τους για τη μπλουζ μουσική που ήταν πάντα στην καρδιά τους, όπως έγραψαν στον επίσημο ιστότοπό τους, κάτω από την εικόνα του εξωφύλλου του νέου δίσκου – το πασίγνωστο έμβλημά τους, ένα στόμα με τη γλώσσα έξω.

Το «Blue & Lonesome» είναι διαθέσιμο σε διάφορα formats και κυκλοφορεί από την εταιρεία της Polydor Records. Την παραγωγή επιμελήθηκε ο Don Was και οι Glimmer Twins.

 

Ταυτόχρονα με τον δίσκο κυκλοφόρησε και το video clip του τραγουδιού «Ride Em On Down», με πρωταγωνίστρια την 26χρονη Αμερικανίδα ηθοποιό Kristen Stewart.

Η προσέγγιση των γερόλυκων της ροκ ήταν η ηχογράφηση να είναι αυθόρμητη και να γίνει ζωντανά στο στούντιο χωρίς overdubs. Η μπάντα -Mick Jagger (φωνή, φυσαρμόνικα ), Keith Richards (κιθάρα ), Charlie Watts (ντραμς ), Ronnie Wood (κιθάρα)- πλαισιώθηκε από τους Darryl Jones (μπάσο), Chuck Leavell και Matt Clifford (πλήκτρα ).

Ο Eric Clapton, που είναι «παλιόφιλος» των Stones, συμμετείχε στην ηχογράφηση δύο τραγουδιών ενώ βρισκόταν σε ένα γειτονικό στούντιο για να ηχογραφήσει το δικό του άλμπουμ.  Η ηχογράφηση του άλμπουμ έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, στα στούντιο British Grove του Λονδίνου, στην περιοχή δηλαδή απ όπου ξεκίνησε το συγκρότημα, παίζοντας σε παμπ και μικρές ντισκοτέκ.

Το  «Blue & Lonesome» περιλαμβάνει 12 τραγούδια, διασκευές ιστορικών κομματιών μπλουζ, και είναι συνολικής διάρκειας 42:36 λεπτών.

 

1. «Just Your Fool»

2. «Commit A Crime»

3. «Blue And Lonesome»

4. «All Of Your Love»

5. «I Gotta Go»

6. «Everybody Knows About My Good Thing»

7. «Ride Em On Down»

8. «Hate To See You Go»

9. «Hoo Doo Blues»

10. «Little Rain»

11. «Just Like I Treat You»

12. «I Cant Quit You Baby»

Facebook Comments