Όταν είσαι απαξιωμένος νεομνημονιακός Φαρισαίος, έχεις φορτώσει τη χώρα με αρκετές δεκάδες δισ. χρέους, έχεις διασύρει το έθνος και το έχεις καταστήσει ευάλωτο στις ορέξεις κάθε θρασέος γείτονα, όταν έχεις βρεθεί από καβάλα στάλογο στα τέσσερα, πρέπει από κάπου να πιαστείς.

Αν είσαι συριζαίος θα πουλήσεις αριστερά. Θα αφήσεις λάσκα τα μπαχαλόπαιδα που σπάνε, καίνε και τραμπουκίζουν, θα τρέχεις από την Καισαριανή στον Άη Στράτη με την παρλάτα έτοιμη στο στόμα, θα πας μέχρι την Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ. Κι αν είσαι ανελίτης θα πουλήσεις επίρραμα αγίου στις στολές, θα διοργανώσεις κοινοβουλευτική εκδρομή στο Καστελλόριζο, θα τραμπουκίσεις τους ομοφυλόφιλους και τους διεμφυλικούς – με τις πλάτες των συριζαίων που θα σφυρίζουν κλέφτικα.

Ειδικά στην τελευταία αυτή περίπτωση, θα το κάνεις και στο όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Τί κι αν δεν έχεις κάνει ποτέ κομποσχοίνι στη ζωή σου, δεν νηστεύεις, δεν λειτουργείσαι, δεν κοινωνάς, τί κι αν νομίζεις ότι ο Ιωάννης της Κλίμακος είναι μεζεδοπωλείο. Καμία σημασία δεν έχει. Όπως καμία σημασία δεν έχει ότι αφήνεις, ως πολιτικός, έκθετη και απροστάτευτη την πανάρχαια ελληνορθόδοξη παρουσία στη Μέση Ανατολή απέναντι στους φανατισμένους αλλοθρήσκους.

Σημασία δεν έχει τί ανάγκες έχει η μονή του Αββά Γερασίμου του Ιορδανίτη στους Αγίους Τόπους, αλλά πώς θα συσπειρώσεις γριές απ’τα Πετράλωνα και χρυσαυγίτες για να ξεκολλήσεις από το δύο τα εκατό και να μην χάσεις τη θεσούλα σου. Ποτέ δεν πήγες στον Κολωνό, να δεις τί κάνει ο πατήρ Αντώνιος και οι ταπεινοί διάκονοι της Κιβωτού, δεν μαγείρεψες για άπορες οικογένειες, δεν προσευχήθηκες φλογερά για τον συνάνθρωπο. Ένα ανάθεμα όλο κι όλο έχεις πρόχειρο για προσωπικό όφελος.

Μαζί με το συνάφι σου καταλήγετε να πληγώνετε το σώμα της Εκκλησίας, να λογχίζετε καθημερινά τον εσταυρωμένο Χριστό, να ενισχύετε τους νεοσκοταδιστές του πολεμικού αντιχριστιανισμού. Κι αυτή η πίστη, που ασκείται δια της αγάπης για τον πλησίον, δεν αξίζει τέτοια δολιοφθορά.

Facebook Comments