Mr. and Mrs Robot! Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Όχι πια.

Πρόκειται για  πραγματικότητα χάρη στη στρατηγική συνεργασία της COSMOTE με τoν WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας).

Η COSMOTE έχει τα αντανακλαστικά, την ευαισθησία, και πάνω απ’ όλα το όραμα να συμβάλει στην ανάπτυξη των  ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών και να τα προετοιμάσει για τον ψηφιακό κόσμο. Τα τελευταία δύο χρόνια στήριξε τους Πανελληνίους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Δημοτικού. Πέρυσι μπήκαν στο παιχνίδι για πρώτη χρονιά και μαθητές του Γυμνασίου. Και φέτος η παρέα μεγαλώνει αριθμητικά και ηλικιακά, καθώς συμμετέχουν πλέον σε αντίστοιχο διαγωνισμό και μαθητές Λυκείου. Συνολικά οι συμμετοχές παιδιών στους Διαγωνισμούς, μέχρι σήμερα, έχουν ξεπεράσει τις 3.500. Στους 3 τελικούς των Διαγωνισμών που θα πραγματοποιηθούν την Άνοιξη του 2017 θα φιλοξενηθούν και άλλες ενέργειες που έχουν σκοπό την προώθηση της ρομποτικής και του STEM στο ευρύ κοινό.

Τι είναι όμως το STEΜ για το οποίο γίνεται λόγος τον τελευταίο καιρό? To STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) είναι η νέα εκπαιδευτική μέθοδος στην όποια βασίζονται όλοι οι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η μέθοδος αυτή δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να εργάζονται σε ομάδες, να σκέφτονται και να κατασκευάζουν ως μηχανικοί και να κατανοούν  βιωματικά. Έμφαση δίνεται στη συναρπαστική πράξη και όχι στη στεγνή θεωρία. Δίνει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να εμπλέκονται διαδραστικά σε θέματα σχετικά με τις φυσικές επιστήμες, τα μαθηματικά, τη μηχανική και την τεχνολογία.

 

Facebook Comments