Η ισοτιμία EURUSD ήταν αυτή που συγκέντρωσε όλο το ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, αφού το “ΟΧΙ” στο ιταλικό δημοψήφισμα προκάλεσε ισχυρές διακυμάνσεις και εγκλώβισε και νέους επενδυτές. Το πτωτικό άνοιγμα μέχρι και σχεδόν τα 1,0500 δημιούργησε νέες εντολές πώλησης αλλά έκτοτε το EUR κινήθηκε επιθετικά υψηλότερα με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεγάλες ζημιές. Το κλίμα στις αγορές δεν επιδεινώθηκε ούτε μια στιγμή, με τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε Ευρώπη και Αμερική να κινούνται υψηλότερα, επιβεβαιώνοντας την παρουσία των κεντρικών τραπεζών.

  • Αμετάβλητα στο 1,50% τα επιτόκια από την RBA.

  • Παραίτηση από την πρωθυπουργία αναμένεται να καταθέσει σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός, Valls.

  • Μετά από την έγκριση του προϋπολογισμού, ο Renzi θα παραιτηθεί.

  • Ο Carney της ΒΟΕ τόνισε ότι η βρετανική κεντρική τράπεζα δεν θα ανεχθεί υψηλότερο πληθωρισμό από το στόχο. Επανέλαβε ότι η ανάπτυξη παραμένει σταθερή στη Βρετανία.

  • Ιράν και Καζακστάν θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις των μελών του ΟΠΕΚ στη Βιέννη.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.181 Υψηλό: 1.187 Χαμηλό: 1.157 Κλείσιμο: 1.169

06 12 16 gold

Το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει να κινείται πτωτικά καθώς υπάρχουν σημαντικές ρευστοποιήσεις από μεγάλα χαρτοφυλάκια, αλλά έχουμε ισχυρές ενδείξεις ότι κάπου εδώ θα υπάρξει σημαντική στήριξη. Άλλωστε, σε προηγούμενη ανάλυσή μας, έχουμε επισημάνει ότι το εύρος $1.150-$1.170 αποτελεί μια σημαντική περιοχή για τους αγοραστές. Θεωρούμε ότι αν το USD συνεχίσει να κινείται διορθωτικά, τότε ο χρυσός θα αντιδράσει και πάλι. Για την ώρα, οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται σε εξαιρετικά ακραία επίπεδα από τα οποία περιμένουμε μια επιβεβαιωμένη σύγκλιση. Το ανοδικό σενάριο αρχίζει να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες, αν και ακόμα διατηρούμε στάση αναμονής. Θεωρούμε ότι το επόμενο ανοδικό κύμα θα οδηγήσει στην περιοχή των $1.280-$1.300.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

1.168               1.177
1.160               1.187
1.155               1.200
1.146               1.118

Facebook Comments