Η Amazon αποκάλυψε πρόσφατα πως βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης ενός φυσικού παντοπωλείου, όπου οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν για τα αγαθά που επέλεξαν, μέσω μιας εφαρμογής, χωρίς να χρησιμοποιήσουν μετρητά ή κάποια πιστωτική κάρτα.

Το κατάστημα «Just Walk Out» θα χρησιμοποιεί παρόμοιες τεχνολογίες με αυτές που χρησιμοποιούνται στα συστήματα των αυτό-οδηγούμενων οχημάτων.

Το σύστημα που έχει αναπτυχθεί για το παντοπωλείο της Amazon θα είναι σε θέση να ανιχνεύει πότε ένα αντικείμενο απομακρύνεται ή επιστρέφεται στα ράφια. Στη συνέχεια, το τοποθετεί σε ένα εικονικό καρότσι. Μόλις ο καταναλωτής εξέρχεται του καταστήματος, ο λογαριασμός του στην Amazon χρεώνεται αυτόματα και του αποστέλλεται η απόδειξη πληρωμής.

Το πρώτο αυτού του είδους κατάστημα, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο καταναλωτικό κοινό του Σιάτλ των ΗΠΑ στις αρχές του 2017.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η Amazon έχει επενδύσει τουλάχιστον 4 χρόνια για την ανάπτυξη του εν λόγω καταστήματος.

Facebook Comments