Ο Donald Trump συνεχίζει να χρησιμοποιεί το όνομά του και τις γνωριμίες του προκειμένου να προσελκύσει επενδύσεις στην Αμερική. Τελευταίο deal του Αμερικανού μεγιστάνα και Προέδρου των ΗΠΑ, είναι η δέσμευση του Ιάπωνα δισεκατομμυριούχου Masayoshi Son, για επενδύσεις ύψους $50 δισ. σε αμερικανικές startup εταιρίες, που αναμένεται να δημιουργήσουν 50.000 θέσεις εργασίας.

Ο Son είναι ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού SoftBank, η οποία κατέχει και την αμερικανική εταιρία κινητής τηλεφωνίας Sprint. Οι μετοχές της Sprint πραγματοποίησαν ράλι στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά από την ανακοίνωση.

“Σκοπεύουμε να επενδύσουμε $50 δισ. στην Αμερική και δεσμευόμαστε για τη δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας μέσα από startup εταιρίες”, τόνισε ο Son στους δημοσιογράφους. Η συμφωνία αυτή έρχεται μετά από μια ακόμα επιτυχία του Trump, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο της Carrier θα διατηρήσει τους 800 εργαζόμενους που έχει στην Ινδιανάπολη και δεν θα τους στείλει στο Μεξικό.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι επιτυχίες του Trump. Αμέσως μετά από την εκλογή του, μεγάλες επιχειρήσεις ανακοίνωσαν την ακύρωση των σχεδίων τους για μεταφορά των εργοστασίων τους εκτός Αμερικής. Μεταξύ των εταιριών αυτών είναι και η Ford.

Facebook Comments