Η είδηση της πιθανής διάσωσης της Monte Paschi από το ιταλικό Δημόσιο, αύξησε κατακόρυφα το επενδυτικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα η Wall Street να καταγράψει ένα ακόμα ιστορικό υψηλό και να ακολουθήσουν και οι αγορές στην Ασία. Κέρδη όμως σημείωσαν και οι αγορές στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να βλέπουν ότι πλέον έχουν μειωθεί σημαντικά δυο βασικοί κίνδυνοι, έστω και βραχυπρόθεσμα: πρώτον ότι υπάρχει διάθεση για τη διάσωση της Monte Paschi και δεύτερο ότι η Ελλάδα βγαίνει για πολύ καιρό από το κάδρο μια χρεοκοπίας. Οι δυο αυτές εξελίξεις είναι πάρα πολύ κρίσιμες για το επενδυτικό συναίσθημα και αναμένεται να ανοίξουν την όρεξη των επενδυτών. Στήριξη παρείχαν και τα πολύ θετικά μακροοικονομικά στοιχεία για τις εμπορικές ροές στην Κίνα, με τις εξαγωγές να σημειώνουν υψηλό οκτώ μηνών.

  • Οι αγορές ETFs από τη BoJ, αναμένεται να οδηγήσουν το Nikkei πάνω από τις 21.000 μονάδες το 2017, σύμφωνα με δημοσίευμα των FT.

  • Ο Renzi αποτελεί και επίσημα παρελθόν, αν και του ζητήθηκε να παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.

  • Υποβάθμιση των προοπτικών της Ιταλίας σε “αρνητικές” από τη Moody’s.

  • Το USD διαπραγματεύεται σε πολύ κρίσιμα επίπεδα με την απώλεια δυναμικής έναντι των G10 να γίνεται όλο και πιο εμφανής.

Ανάλυση αγοράς

EURUSD – Άνοιγμα: 1,0716 Υψηλό: 1,0768 Χαμηλό: 1,0709 Κλείσιμο: 1,0751

08 12 16 eurusd

Η ισοτιμία παραμένει σε βραχυπρόθεσμη ανοδική τροχιά μετά από τη δοκιμασία βραχυπρόθεσμης στήριξης και θεωρούμε ότι με αφορμή και τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες και για μια νέα έντονα ανοδική κίνηση που θα έχει ως στόχο τα 1,0900. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. συνεχίζουν να συγκλίνουν και αυτό είναι ενισχυτικό της προσπάθειας για υψηλότερα επίπεδα. Η βραχυπρόθεσμη κίνηση που ξεκίνησε από το ιταλικό δημοψήφισμα, έχει σημαντική δύναμη ενώ υπάρχουν πιθανότητες και για short squeeze. Παραμένουμε θετική βραχυπρόθεσμα.

Στηρίξεις           Αντιστάσεις

1,0740               1,0780
1,0710               1,0800
1,0680               1,0825
1,0645               1,0850

Facebook Comments