Επιδεινώθηκε η εικόνα των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα καθώς καταγράφηκαν ρευστοποιήσεις από τους διαχειριστές χαρτοφυλακίων για να κατοχυρώσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη των συνεδριάσεων του περασμένου Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, αισθητή άνοδο έχει καταγράψει η απόδοση του ελληνικού ομολόγου που λήγει τον Απρίλιο του 2019 μέσα σε λίγες ώρες. Το πρωί της Παρασκευής, η απόδοση του εν λόγω ομολόγου ήταν πέριξ του 6,95%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας είχε αυξηθεί στα επίπεδα του 7,6%. Η τιμή του 10ετούς ομολόγου ανήλθε στα 80,50 λεπτά του ευρώ στη συνεδρίαση της Παρασκευής έναντι 81,25 λεπτά που είχε αποτιμηθεί στη συνεδρίαση της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου.

Το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) αναρριχήθηκε στις 620 μονάδες βάσης ενώ στο ξεκίνημα της εβδομάδας είχε ανέλθει στις 610 μονάδες βάσης. Το 3ετές ομόλογο παρουσίασε τιμή στα 94,00 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να ανέρχεται στο 7,65%.Το ετήσιο ομόλογο ανήλθε στα 98,50 λεπτά του ευρώ και η απόδοση διαμορφώθηκε στο 5,92%.

Facebook Comments