Το carrot cake αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και το αποτέλεσμα είναι ένα αφράτο και λαχταριστό κέικ. Μια εντυπωσιακή λιχουδιά που δεν χρειάζεται παραπάνω από μια ώρα. 

 

Υλικά

  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 καρότα τριμμένα
  • 100 γρ. καρύδια 
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 240 γρ. σπορέλαιο
  • 1 βανίλια
  • λίγο γλυκάνισο και γαρίφαλο χτυπημένα στο μούλτι
  • 2 κ.γ. μπέικιν
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα

 

Για το γλάσο

  • 200 γρ. τυρί κρεμώδες
  • 100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Ανακατεύουμε στο μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέτουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο μέχρι να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα. Μετά προσθέτουμε τα καρότα που έχουμε περάσει στον τρίφτη στη χοντρή σκάλα και ανακατεύουμε.

Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.

Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ και  προσθέτουμε το αλεύρι, την σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τα μπαχαρικά που έχουμε αφήσει στην άκρη και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε και τα χοντροκομμένα καρύδια.

Βουτυροαλευρώνουμε καλά μία φόρμα στρογγυλή με τρύπα στη μέση διαμέτρου 26 εκ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 45 λεπτά.

Για το γλάσο απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για μισή ώρα και απλώνουμε παντού το γλάσο με ένα πλατύ μαχαίρι ή μια σπάτουλα.

Tip: δεν ανοίγουμε τον φούρνο όσο ψήνεται γιατί δεν θα φουσκώσει!!!

 

Θερμίδες: 415 ανά κομμάτι

Facebook Comments