Τεχνικά σημάδια αδυναμίας για τις περισσότερες αγορές χθες καθώς πλησιάζουμε στην πολυ-αναμενόμενη συνεδρίαση της Fed, κατά την οποία οι επενδυτές περιμένουν μια αύξηση επιτοκίων κατά 0,25%. Ευρώπη και Wall Street σημείωσαν απώλειες σε επικίνδυνα επίπεδα για τη βραχυπρόθεσμη πορεία τους, ενώ και το πετρέλαιο έχασε όλα τα κέρδη του και έκλεισε σε χαμηλότερα επίπεδα, αλλά υψηλότερα από αυτά της Παρασκευής. Το USD εξακολουθεί να συγκεντρώνει όλο το ενδιαφέρον καθώς η αυριανή απόφαση της Fed θα δείξει αν θα υπάρξει πραγματοποίηση της ρήσης “sell the news” κάτι το οποίο είναι αρκετά πιθανό αυτή τη στιγμή.

  • Ο Donald Trump συνεχίζει να χρίζει Υπουργούς στελέχη κορυφαίων επιχειρήσεων και δισεκατομμυριούχους.

  • Ο Donald Trump δήλωσε ότι μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου θα έχει παραιτηθεί από τη Διοίκηση όλων των επιχειρήσεων που κατέχει.

  • Αύξηση των λιανικών πωλήσεων αλλά και της βιομηχανικής παραγωγής για το Νοέμβριο, σημείωσε η Κίνα.

  • Ο χρυσός προσπαθεί να σταθεροποιηθεί λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Fed.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.159 Υψηλό: 1.165 Χαμηλό: 1.151 Κλείσιμο: 1.161

13 12 16 gold

 

 

 

 

 

 

 

Το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει τις προσπάθειες για σταθεροποίηση και η αυριανή συνεδρίαση της Fed αναμένουμε να ξεκαθαρίσει την εικόνα για τις επόμενες εβδομάδες. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. αλλά και άλλες ενδείξεις, βρίσκονται σε σημαντικά ακραία επίπεδα και αυτό δείχνει ότι η πιθανότητα για νέες μεγάλες και επίμονες πιέσεις, είναι σημαντικά μικρή. Αν μια αύξηση επιτοκίων είναι προεξοφλημένη και προκαλέσει πιέσεις σε USD και Wall Street, τότε θα δούμε το χρυσό να κινείται προς την περιοχή των $1.250 όπου είναι και ο πρώτος βασικός μας στόχος.

Στηρίξεις            Αντιστάσεις

1.155                  1.165
1.150                  1.175
1.138                  1.190
1.125                  1.205

Facebook Comments