«Το ελληνικό πρόγραμμα θα δουλέψει μόνο εφόσον όλες οι πλευρές τηρήσουν τη συμφωνία» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον απόηχο της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Αθήνα αλλά και μεταξύ του Ταμείου και του Βερολίνο.

Αφορμή αποτέλεσε η δημοσίευση του άρθρου που συνυπογράφουν ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Μορίς Ομπστφελντ και ο διευθυντής Ευρώπης του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και στο οποίο επισημαίνουν ότι το ΔΝΤ δεν ζητεί περισσότερη λιτότητα, αντίθετα θεωρεί πως αυτή η πολιτική είναι αδιέξοδη και δυσχεραίνει την ανάκαμψη που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.

Ο κ. Σόιμπλε σημειώνει παράλληλα ότι έχει ζητήσει από τους θεσμούς να αποφανθούν εάν οι εξαγγελίες του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είναι συμβατές με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος.

«Η διευκρίνιση είναι απαραίτητη ώστε να μην καθυστερήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε.

Facebook Comments