Τα Pancakes έιναι το ιδανικό πρωινό για το Σαββατοκύριακο. Είναι αφράτα, γίνονται εύκολα και γρήγορα και σίγουρα είναι το πιό τέλειο πρωινό που έχουμε φάει! 
 
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Εκτέλεση: 10 λεπτά 
8 τεμάχια

Υλικά

2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο
2 φλ. γάλα
2 μεγάλα αυγά
1 βανίλια
1 τσέρκι 12 εκατοστά
 
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ.
  • Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το μείγμα του αλευριού μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλείφουμε λίγο βούτυρο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις είναι έτοιμο το τηγάνι μας, βάζουμε μέσα το τσέρκι. Με μία κουτάλα βάζουμε μείγμα μέσα στο τσέρκι, περίπου 1 εκατοστό και αφήνουμε να ψηθεί για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Μεταφέρουμε τα έτοιμα pancakes σε μια πιατέλα και συνοδεύουμε με toppings της αρεσκείας μας. Μπορείτε να σερβίρετε με maple syrop, μέλι, πραλίνα φουντουκιού ή φρούτα.
 
 
 
 
 
Για σοκολατένια pancakes, προσθέστε στη συνταγή 2 κουταλίες κακάο. Εαν η ζύμη βγεί πολύ πηχτή βάλτε λίγο γάλα.  
 
tip: Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας κάθε φορά το τηγάνι μας για να μην μας καεί η επόμενη δόση!!!

 

Facebook Comments